Kornfeil vyjel do závodu ze 24. místa po kvalifikaci, ve které upadl při kolizi s Argentincem Gabrielem Rodrigem. Start nedělního klání se mu povedl a vyhoupl se dokonce na desáté místo. Počasí Kornfeilovi však nenahrávalo. Pršelo jen v úvodních kolech. „Měli nejvíc naprd podmínky. Ani mokro, ani sucho. Něco mezi, pak nikdy nevíte, co máte udělat. Pocit na motorce nebyl ideální. Přál jsem si, ať je trať co nejvíc zmoklá. Čekali jsme vodu, proto jsme nachystali strategii motorky na tvrdou, aby fungovaly tlumiče na totální vodě. Nedá se nic dělat,“ krčil rameny Kornfeil.

Závodník stáje Peugeot MC Saxoprint se postupně propadal výsledkovou listinou a jeho sešup se zastavil na konci druhé desítky. „Plynule jsem ztrácel od čtvrtého kola závodu. V každé zatáčce jsem viděl, že zaostávám. Nebyl jsem schopný kluky doklapnout. Snažil jsem se za každým držet pár metrů, ale bylo to strašně složité a problém je výkon,“ utrousil Kornfeil.

Se strojem Mahindra není spokojený. I kvůli jeho výkonu je v pořadí šampionátu na 26. pozici se ziskem pouhých pěti bodů.

Monster Energy Grand Prix České republiky 2017, Moto 3 - vítěz Joan Mir.
Nejslabší třídu na Masarykově okruhu ovládl Joan Mir. Kornfeil skončil dvacátý