Vladimír Brhel je stále plný chuti a elánu. Čas sice nejde ani u oblíbeného kouče zastavit, ale velezkušený trenér má svým mladým svěřencům stále co nabídnout. „Síly mi zatím nechybí. Mě těší, že jsem zdravý a ještě mohu pomáhat. Dohromady nám to funguje a hlavně moderní hala si zaslouží tvrdou práci," říká Brhel starší, který během své bohaté kariéry posbíral spoustu cen a trofejí. I ta poslední mu však udělala velkou radost. „Jsem velmi mile překvapený. Nečekal jsem, že bych mohl být v tolika letech oceněný," řekl Vladimír Brhel.

Ten vystoupal na podium hned dvakrát. Poprvé vyšel schody kvůli sobě a po několika desítkách minut převzal cenu za Kateřinu Pěnkavovou. Česká reprezentantka totiž nebyla ve středu v Hodoníně a předem se omluvila. Úspěchy hodonínského klubu podtrhly i dorostenky.

Jana Novotná, Veronika Kmeťová, Denisa Pyskatá a Lucie Novotná loni ovládly mistrovství České republiky středních škol ve stolním tenisu.

Ve francouzském Clermont-Ferrand, které hostilo světový šampionát, pak skončily páté. „V Hodoníně působím přes třicet let a dovolím si tvrdit, že náš klub si stále udržuje určitou kvalitu a produkuje výborné hráčky," uvedl Brhel starší.

Toho práce s nadanými a zapálenými dětmi stále nesmírně baví. „Pořád z těch malých dětí skládáme nějakou mozaiku a věříme, že se z ní dáme dohromady nádherné dílo," prohlásil velezkušený kouč.

Jeho počátky jsou spojeny s trénováním stolních tenistů v Ostravě a nakonec zakotvil v polovině osmdesátých let minulého století v Hodoníně. Během své dlouholeté trenérské kariéry patřil mezi nejlepší trenéry mládeže v Československu a poté i v České republice.

Vladimír Brhel se podílel na výchově mnoha reprezentantů jako například Marka Kláska či Marka Čiháka. Na jihu Moravy pak pod jeho vedením hodonínský klub vzrůstal, když pod jeho rukama vyrostla spousta mládežnických reprezentantek i reprezentantů, jako jsou Iveta Vacenovská, Dana Hadačová, Ivana Weberová a mnozí další. Brhel i v současnosti dokazuje, že je výjimečným trenérem. I v pokročilém věku se stále podílí na výchově nejmenších hodonínských nadějí, pomáhá klubu i jako rozhodčí, žádná klubová akce se bez jeho přítomnosti neuskuteční. V poslední době se příkladně věnuje i svému vnukovi Štěpánovi.