Juniorská reprezentantka naopak ocenila výkon protivníka. „Soupeř hrál dobře. Byl rychlejší než my a v obraně nám nedal nic zadarmo. Myslím si, že výsledek odpovídá dění na palubovce. Utkání odhalilo nedostatky. Na trénincích máme ještě na čem pracovat,“ říká Kalinová.

Kritická po nepovedeném úterním střetnutí byla i další domácí spojka Simona Višňovská. Podle jednadvacetileté Slovenky hodonínské házenkářky podaly proti Mosonmagyaróváru nejhorší výkon v letní přípravě. „Zápas byl asi jeden z našich nejméně vydařených. Celé to bylo nějaké mrtvé. Už od začátku v šatně, přes rozcvičku až po samotný zápas. Přišlo mi, jako bychom hlavami byly úplně někde jinde,“ prohlásila Višňovská.

Hodonínské hráčky opravdu nebyly v pohodě a po celý zápas pouze doháněly náskok protivníka. „Nevím co s námi bylo,“ krčí rameny Višňovská.

„Byly jsme pomalé, špatně jsme bránily. Maďarky naopak byly rychlejší, agresivnější a přesnější v zakončení,“ přidává.

I přes spoustu nedostatků prohrával slovácký celek po prvním poločase pouze o gól. „Jediné, co mohu pochválit, byl výkon našich brankářek, které zneškodnily soupeřkám spoustu vyložených šancí,“ říká Višňovská.

Házenkářky Mosonmagyaróváru ve druhém poločase zpřesnily koncovku a zápas definitivně rozhodly. Jihomoravanky na soupeře nestačily, nakonec si připsaly porážku 21:30. „Výkon sice nebyl dobrý, z výsledku ale nedělám žádnou vědu. Narazili jsme na silného soupeře, která nám uštědřil lekci,“ uvedl hodonínský trenér René Gärtner.

Jeho tým v sobotu čeká poslední akce před startem MOL Ligy. Ve sportovní hale TEZA se koná přípravný turnaj žen. Hodonínské hráčky se v domácím prostředí utkají se Zlínem, rakouským týmem UHC Müllner Bau Stockerau a polským týmem KPR Kobierzyce. „Hraje se systémem každý s každým, hrací doba je dvakrát dvacet minut,“ informuje předseda pořádajícího HK Hodonín Radek Bičan.

Turnaj začíná v 9.30, poslední zápas je na programu ve čtyři hodiny odpoledne. Jihomoravanky postupně vyzvou Polky, Rakušanky a na konec se utkají v derby se Zlínem.

HK Hodonín – Mosonmagyaróvári KC SE 21:30 (12:13)