Sobotní duel proti sobě svedl hned šest současných a bývalých hráček Hodonína. Domácí tým nastoupil v tradiční sestavě se všemi oporami, barvy soupeře zase hájily Alexandra Pelcmanová, Kristýna Mikulcová a Barbora Kapounová.

Zmiňovaná trojice stolních tenistek v minulosti na jihu Moravy působila. Pelcmanová s Kapounovou prošly střediskovým klubem a zahrály si i za první družstvo, Mikulcová zase s ženami slavila v předminulé sezoně mistrovský titul.

„V Hodoníně jsem jako doma. Hrávala jsem tady od třinácti let. Když jsem šla na vysokou školu do Prahy, tak jsem sice změnila klub, ale pořád je zvláštní pocit sedět na střídačce hostů a povzbuzovat se proti Hodonínu, když tady jsou všechno známé tváře," pronesla Alexandra Pelcmanová.

Podobně na tom byly i další hráčky Řeznovic. „Tak nějak to vyšlo. Asi nikdo neplánoval, že si Moravský Krumlov postaví družstvo na bývalých hráčkách Hodonína. S holkami se známe, nejsme si úplně cizí," řekla Pelcmanová, která podala slušný výkon, ale porážce stejně nezabránila. „Tak nějak jsme to čekaly. S áčkem jsme se chtěly pouze rozehrát pro nedělní duel s béčkem, který však byl odložen na čtvrtek," uvedla Pelcmanová. „Mohly jsme uhrát lepší výsledek. Zase tak jednoznačné to nebylo," přidala.

Byla to právě pětadvacetiletá stolní tenistka, která pořádně potrápila domácí Lenku Harabaszovou. Ta odpor statečně vzdorující soupeřky zlomila až v pěti setech. „Trénink to v žádném případě nebyl. Náhodou některé zápasy byly vyrovnané a těžké. Třeba Saša Pelcmanová zahrála nad své poměry," pronesla Harabaszová.

Podle ní MK Řeznovice patří k lepším extraligovým týmům a v letošní sezoně může získat jednu z medailí. „Všechny holky prošly mládežnickými reprezentacemi," upozornila Harabazsová.

Členky hostujícího týmu navíc v Hodoníně měly velkou motivaci uspět. „Bylo to tak trochu derby. Na soupeřkách bylo vidět, že jsou nehecované a chtějí s námi něco uhrát. Měly šanci, ale s námi je to asi těžké," pronesla Harabaszová, která si stejně jako parťačky Štrbíková s Pěnkavovou připsala po dvou bodech. „ Výsledek 6:0 nic neznamená," mávla rukou hodonínská hráčka, která se při utkání několikrát hlasitě rozesmála.

Dobrá nálada jí vydržela až do konce. Zato stolní tenistky Řeznovic opouštěly Mart arénu zklamané. „Chceme se dostat aspoň do semifinále. Loni se nám to nepovedlo, tak snad letos se dočkáme," věří Pelcmanová.

Náladu si mohou zlepšit už ve čtvrtek, kdy se v Hodoníně představí znovu. Proti béčku extraligového šampiona ale budou v úplně jiné pozici.

Stolní tenis, extraliga žen

SKST Mart Hodonín – MK Řeznovice 6:0

Zápasy: Štrbíková – Mikulcová 3:0, Harabaszová – A. Pelcmanová 3:2, Pěnkavová – Kapounová 3:0, Harabaszová – Mikulcová 3:1, Štrbíková – Kapounová 3:0, Pěnkavová – A. Pelcmanová 3:0.

Další víkendové výsledky: SKST Hodonín A – SKST Vlašim 6:0, K. Pěnkavová – D. Pěnkavová 3:0 (5, 3, 5), Harabaszová – Keroušová 3:2 (6, 10, –8, –10, 7), Ilčíková – Poláková 3:0 (7, 11, 7), Harabaszová – D. Pěnkavová 3:0 (3, 3, 6), Štrbíková – Poláková 3:0 (7, 5, 7), Ilčíková – Keroušová 3:2 (-9, 9, 9, –11, 9).

SKST Hodonín B – SKST Vlašim 2:6, Blechová – Keroušová 0:3 (-5,–5,–5), Kmeťová – D. Pěnkavová 3:1 (8,–10,10,3), Ševčíková – Poláková 0:3 (-12,–9,–5), Kmeťová – Keroušová 2:3 (9,10,–7,–9,–8), Blechová – Poláková 0:3 (-7,–2,–9), Ševčíková – Pěnkavová 3:0 (5,2,4), Kmeťová – Poláková 1:3 (-11,–3,5,–3), Ševčíková – Keroušová 1:3 (-14,5,–5,–7). SK Dobré – MSK Gumotex Břeclav 1:6, SK Dobré – KST Hluk MP Dream 6:2, SVS Hradec Králové – MSK Gumotex Břeclav 5:5, SVS Hradec Králové – KST Hluk MP Dream 6:0

Posledním čtvrtfinalistou se stalo SK Dobré

Hodonín – Předposlední dvojkolo základní části ženské extraligy ve stolním tenisu přineslo hned několik zajímavých zápasů. „Mimo jiné se v nich definitivně rozhodlo o tom, která družstva letos zasáhnou do bojů o mistrovský titul. V podstatě šlo o to, kdo bude čtvrtým celkem, který si zahraje čtvrtfinále play off," říká šéf hodonínského klubu Richard Brhel.

Tuto tajenku vyřešily stolní tenistky SK Dobré, které vyhrály nad Hlukem 6:2 a tím zkompletovaly šestici účastníků nadstavbové části české extraligy žen. Přímo do semifinále postupují dva nejlepší kolektivy, SKST Mart Hodonín A a MSK Gumotex Břeclav.

Dva zcela odlišné zápasy sehrály stolní tenistky SK Dobré, které postrádaly nemocnou Miroslavu Ságlovou. V pátečním duelu s favorizovanou Břeclaví fialky, jak se družstvu kvůli barvě dresů přezdívá, prohrály 1:6.

Zajímavostí byla extraligová premiéra teprve dvanáctileté Elišky Koďouskové. V důležitém utkání s Hlukem již bylo Dobré úspěšné, když ani jihomoravský tým nenastoupil v nejsilnějším složení. Doberské stolní tenistky v sestavě Daniela Rozínková, Kateřina Rozínková a Andrea Macurová zvítězily 6:2 a pojistily si účast v play-off.

Netradičně v Kostelci nad Orlicí se hrálo utkání SVS Hradec Králové – MSK Gumotex Břeclav. Skončilo bez vítěze. Hostující celek prohrával 1:3 a 3:5. Bez zkušené Maďarky Vivien Éllöové zachránil v samotném závěru alespoň remízu.

Béčko Hodonína bez Ukrajinky Solomiji Bratejkové ale již s obranářkou Markétou Ševčíkovou, která se domů vrátila z hostování v Hluku, doma podlehlo Vlašimi 2:6. O vítězství středočeského týmu se rovnou měrou zasloužily Veronika Poláková a Michaela Keroušová, obě hráčky pro své družstvo získaly tři body.