Organizátoři věří v hojnou účast. „Hodně to u nás závisí na počasí. Rekordní účast dosud byla pět set pochodníků, Na start zveme zájemce všech věkových kategorií, trasy jsou totiž koncipované tak, aby si mohl vybrat každý včetně rodin s dětmi. Pro ty je vhodná nejkratší varianta, na níž jsou atrakce jako trampolíny a pro rodiče otevřená hospůdka. Mezi dospělými bývá hodně zájem o distance kolem dvaceti kilometrů,“ uvedl Miroslav Vaculík z pořádajícího Klubu českých turistů, odbor Vřesovice.

Pochodníci budou vyrážet od Komunitního centra ve Vřesovicích v době od 8 hodin do 12 hodin. Nejkratší, pětikilometrová trasa zamíří k Lesnímu baru v lesoparku. Na osmikilometrovém okruhu poputují účastníci na horu svatého Klimenta a zpět. Třináctikilometrový okruh navíc nabídne pohled na skalisko Kozel či zříceninu hradu Cimburk, sedmnáctikilometrový zamíří přes Moravanské louky ke Koryčanské kapli a pětadvacetikilometrový obsáhne i Vršavu, Zavadilku, Kazatelnu či Zubkovu studánku.

Mutěnické Búdy
Nejkrásnější výlet po jižní Moravě: Dokonalý cíl pro milovníky vína i přírody

Cyklisté mají na výběr mezi čtrnáctikilometrovou trasou z Vřesovic kolem skaliska Kozel, studánky U Mísy a Cimburku zpět a pětačtyřicetikilometrovou, která povede přímo na Cimburk a dále přes Koryčany, Jestřabice a Bukovanský mlýn zpět do Vřesovic.

Pro jednotlivé účastníky je připravena i odměna. „Každý se dočká za úspěšné absolvování pochodu plakety a diplomu, k tomu odměňujeme nejmladšího, nejstaršího a nejvzdálenějšího účastníka, stejně jako nejpočetnější rodinu. Po skončení pochodu budeme rovněž losovat bohatou tombolu, dodal Vaculík.

Michaela Kratochvílová