Co říkáte na spanilou jízdu první ligou?
Jsme samozřejmě překvapení. Rozhodně jsme nečekali, že po podzimu povedeme tabulku. Tým jsme stavěli s cílem neudělat si ve vyšší soutěži ostudu. A to, že se nám takto daří, je obraz dobré atmosféry v týmu, pohody, práce a hlavně skutečnosti, že se nám po celý podzim vyhýbají nemoci a zranění. Družstvo máme až na menší drobnosti vždycky pohromadě.

Hlavním předsezonním cílem byla záchrana. Už jste jej přehodnotili?
Asi by bylo hloupé i nadále mluvit o záchraně. V každém případě bychom v zimní přestávce rádi udrželi herní pohodu, která nás celý podzim provází, a jaro odehráli v podobném duchu jako první polovinu sezony.

V Českém poháru jste senzačně vyřadili Olomouc, nyní vás čeká Zlín. Věříte si i na tohoto interligového soupeře?
Řada hráček je ze Zlínem provázaná, trenér Gärtner tam má dceru, takže to jistě bude zajímavý zápas. Hráčky jsou odhodlány podat takový výkon, abychom kalendářní rok 2016 důstojně završili.

Letošní výkony a výsledky vzbudily velký ohlas. O házenou v Hodoníně začíná být čím dál větší zájem. Těší vás zvýšená pozornost médií a fanoušků?
Ze zájmu médií i fanoušků máme samozřejmě radost. Nás ale těší třeba i dorostenecké týmy. Mladší dorostenky prošly podzimní částí soutěže bez ztráty jediného bodu, starší dorostenky ještě budou nějaké zápasy dohrávat, ale na svém kontě zatím mají pouze jednu porážku. Náš klub není pouze o ženách, ale velkou pozornost klademe i na mládež.

Je něco, co vás momentálně trápí?
Rádi bychom rozšířili kádr starších dorostenek. Pokusíme se domluvit především s děvčaty z Velké nad Veličkou, které do této kategorie patří. Trápí nás negativní přístup našich odchovankyň, které hrát házenou na podzim z nejrůznějších důvodů přestaly. Většinou šlo o výmluvy na školu.

Žákyň máte dost?
V žákyních pracujeme s mladým týmem. Tady bych si dovedl představit lepší spolupráci s hodonínskými školami. Odezva ze strany institucí zatím není taková, jako bychom chtěli.