Rodačka z Velké nad Veličkou ve své házenkářské kariéře okusila i několik reprezentačních utkání a svůj první start ve WHIL zažila už v patnácti letech. Nyní je nominována jako náhradnice do ženské reprezentace, kterou v týdnu čeká kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2018.

Co říkáte na to, že jste dokázaly porazit Michalovce na domácí palubovce?
Je to skvělý pocit. Do zápasu jsme šli s tím, že to bude těžká parketa a hlavně, že musíme hrát naplno celých šedesát minut. Chtěli jsme bodovat, což se podařilo a jsme moc rádi.

Jihomoravský předseda fotbalového svazu Pavel Blaha
Diváky táhnou na fotbal hvězdy týmů, říká o zápasech krajský šéf fotbalu Blaha


Připravovaly jste se na tento zápas speciálně, nebo tento úspěch přišel sám?
Na Michalovce jsme se připravovali stejně jako na jiného soupeře. Nebylo to ničím výjimečné. Je to známka toho, že jsme letní přípravu odedřeli a teď se to v pravou chvíli ukázalo.

Jak se vám hrálo? Společně s Olšovskou jste patřila k nejlepším střelkyním týmu.
Hrálo se mi suprově! Všechny jsme táhly za jeden provaz a chtěly vyhrát! Radovaly jsme se z každé herní akce a vstřelené branky. A i fanoušci udělali fantastickou atmosféru, za což jsme moc rády, protože se nám hned hraje lépe.

Nemrzí vás, že když se vám teď tak herně daří, budete čtrnáct dní bez mistrovského utkání? Další zápas vás čeká až v polovině října doma proti Olomouci?
Nijak to bohužel neovlivníme, ale pevně věřím, že na tento výkon navážeme i po pauze.

LUCIE BYDŽOVSKÁ

Jakub Kornfeil.
Kornfeil zůstává v Moto3, závodit však bude s jinou motorkou