Dojela do cíle, spadla z trenažéru na zem a spokojeně oddechovala. Pavlína Flamíková vstřebávala únavu a vychutnávala si další úspěch v kariéře. „Jsem spokojená, že jsem to dojela, ale chtěla jsem jet ještě rychleji,“ uvedla talentovaná veslařka.

„Před dvěma týdny jsem absolvovala kolo v Pardubicích a byla jsem jenom o setinu horší než v Hodoníně, takže úplně se mi nepovedlo to, co jsem chtěla,“ přidala Flamíková.

Osmnáctiletá závodnice si návrat domů užívala. Rodačka a odchovankyně Hodonína se do rodného města vrátila po téměř třech letech. „Na jedné straně to bylo nádherné, na druhé straně jsem se rozbrečela hned na nádraží. Vrátila jsem se domů a dolehlo to na mě,“ vypráví sympatická sportovkyně.

Pavlína Flamíková začala s veslováním v Hodoníně, kde začala sbírat úspěchy i první medaile. V šestnácti letech nadaná veslařka zamířila do Pardubic, kde působí dodnes.

Osmnáctiletá závodnice sice už žije v Praze, ale přes týden studuje na sportovním gymnáziu v Pardubicích a bydlí na internátu. „Určitě toho nelituji. Sice mi chybí spousta lidí, ale na druhé straně máme parádní tým. V Pardubicích jsem fakt spokojená,“ říká Flamíková, která má za sebou mimořádně povedený rok 2016.

„Mám za sebou nejlepší sezonu. Vždyť v Česku jsem neprohrála žádný závod na skifu,“ připomněla.

Rodačka z Hodonína loni ovládla mistrovství republiky na dlouhé i klasické trati a z titulu se radovala i ve sprintu. Flamíková si podmanila i kontrolní závody na skifu, na mezinárodní regatě v Mnichově skončila mezi juniorkami osmá. „Byl to životní rok,“ pravila.

Letos už Flamíková startuje mezi ženami. Z přechodu do hlavní kategorie pardubická veslařka strach nemá. Svoji výkonnost a příslušnost k republikové elitě dravá závodnice prokázala i na jihu Moravy. Ve sportovní hale TEZA brala na trenažéru zlato a stříbro.

Za dva týdny Flamíkovou ve Štětí čeká nominační závod na šest kilometrů a stejnou porci musí zvládnout i na trenažéru. „Chci se dostat na mistrovství Evropy dospělých, které se koná u nás v Račicích,“ vyznala se.