Jihomoravanky se na osmý prvoligový triumf v řadě pořádně nadřely. Na hráčkách Hodonína se projevila únava, vždyť v sedmi dnech odehrály tři náročné duely.

Hostující házenkářky se ale semkly a šedesát minut neskutečně odmakaly. „Přístupu děvčat si nesmírně považuji. Máme úzký kádr, navíc čtvrteční souboj s interligovou Olomoucí nás stál hodně sil. Holky ale k utkání přistoupily se vší vážností a těžké střetnutí nakonec zvládly," uvedl hostující trenér René Gärtner.

Šedesátka diváků viděla 
v neútulné hale velmi dramatickou a bojovnou házenou. „Byl to strhující zápas," řekla mladá hodonínská spojka Lucie Bydžovská.

Prim hrály nejzkušenější hráčky. Slovácký celek táhla především Tóthová, která dirigovala hru Hodonína a střílela důležité branky. Výborný zápas odehrála i Šárka Pospíšilová. Nebojácná pivotka dobře bránila a prosazovala se i v útoku. Navíc proměnila dva sedmimetrové hody.

I zbytek týmu ovšem zaslouží pochvalu. Hostující házenkářky nepodlehly nepřátelské atmosféře ani dobře připravenému protivníkovi.

Oba týmy se dlouho přetahovaly ve vedení. Slovácký celek v jednu chvíli vedl o tři branky, pak zase dotahoval dvoubrankové manko.

Klíčové chvíle přišly až po nerozhodném prvním poločase.

Hodonín pár minut před koncem vedl, ale sudí mu
v hektickém závěru vyloučili spojky Višňovskou s Kalinovou a hostující celek dohrával napínavé střetnutí ve čtyřech.

Semknuté Jihomoravanky nepříjemné chvíle hlavně zásluhou výborné defenzivy a skvělé gólmanky Blažkové zvládly a těsný náskok s vypětím všech sil ubránily. „Závěr byl infarktový, ale nakonec to vyšlo," oddechl si Gärtner.

Hodonínské házenkářky byly rády, že mají střetnutí za sebou, protože na konci se všechno spiklo proti nim. „V závěru nefungovala časomíra a v areálu haly netekla voda, takže děvčata se po zápase nemohla ani pořádně umýt," hlásil po cestě domů známý okresní novinář Josef Polášek, který si duel v Praze nenechal ujít.

Na utkání nebude ráda vzpomínat ani Vanda Nejezchlebová. Hostující gólmanka dostala ve druhém poločase prudkou ránu z úhlu do obličeje a musela střídat.

Blažková ale za spoluhráčku skvěle zaskočila a družstvo hlavně v oslabení famózními zákroky podržela.

1. liga v házené žen, 9. kolo

Sokol Vršovice – HK Hodonín 21:23 (12:12)

Nejvíce branek: Kadeřábková 7, Petržílková 5, Švůgrová 4/3 – Tóthová 8/4, Pospíšilová 6/2

Rozhodčí: Rutta, Větrovský

Vyloučení: 3/2

Diváci: 63

HK Hodonín: Blažková, Nejezchlebová – Tóthová 8/4, Kováčiková 1, Jastrábová 2, Pospíšilová 6/2, Kalinová 2/1, Višňovská 2, Bydžovská, Budayová.