„Zápasy, které jsme měli vyhrávat jsme prohrávali a naopak jsme překvapovali s papírově silnějšími soupeři,“ uvedl Rucki. „Kolísavé výkony týmu v sezóně závisely také hodně na faktu, že mnozí si chtěli spíše zahrát než vyhrát a společnému cíli, tedy vítězství, se málo kdo chtěl podřídit,“ pokračuje. Další příčinu rozpolcených výsledků vidí v generační obměně mužstva. „Starší hráči, kteří mohli hodně ze svých zkušeností předat, byli mnohdy nepochopeni těmi mladšími a vznikal tak rozkol, který vyústil v jakési prapodivné generační rozdělení týmu,“ řekl vůdce hodonínské kabiny. Ve vyřazovacích bojích jakoby u hodonínských hokejbalistů nastal zlom.

„Čtvrtfinálová bitva přinesla pět velmi vyrovnaných, zajímavých a hlavně dramatických utkání, kde se naše mužstvo nebývale semklo. V době, kdy si každý plnil své Úkoly a udržel nervy na uzdě, jsme soupeře přehrávali,“ hodnotí zkušený kapitán.

O osudu týmu v letošním ročníku, ale rozhodl nešťastně odražený míček od betonů brankáře Lindnera, jenž utnul postupové naděje. „I přes vyřazení v play off musím dodat, že styl, kterým se mužstvo Staropramenu rozloučilo se soutěží, byl nádhernou tečkou za zvláštní a nepříliš vydařenou sezónou,“ dodal závěrem Rucki.