Ani pohotové zákroky mladé gólmanky Jany Vašulkové ovšem házenkářkám Veselí nad Moravou k výhře nestačily. Panenky ve čtvrtfinále ztratily těsný náskok i šanci na celkový triumf. S Porubou v napínavém dramatu padly po sedmičkách 30:31 a v soutěži skončily. „Je škoda a velká smůla. Chtěly jsme vyhrát a postoupit dál. Já si myslím, že jsme na Porubu měly," říká po nešťastné porážce osmnáctiletá brankářka.

Zlínská rodačka možná trochu překvapivě dostala přednost před Slovenkou Sedláčkovou. Jedničku Lekešová z boje o sestavu vyřadilo poraněné koleno. Proto středeční duel sledovala pouze mezi náhradnicemi. „Simču to docela bolelo, a jelikož ji budeme potřebovat ve druhé polovině sezony, nechtěly jsme zbytečně riskovat," vysvětluje Vašulková. Podle ní pohárový duel nebyl tak důležitý jako interligový zápas.

Šikovná gólmanka důvěru staronového kouče Hudáka nezklamala. Juniorská reprezentantka se hlavně ve druhém poločase parádně rozchytala a spoluhráčkám bravurními zákroky několikrát pomohla. „Pro mě to byl celkem úspěšný zápas. Porážka ale všechno dobré přebíjí," říká.

I díky Vašulkové Veselanky až do konce pomýšlely na postup na finálový turnaj do Jindřichova Hradce. Na jih Čech se ale nakonec vydají hráčky Poruby. Házenkářky Sokola nejprve šest vteřin před koncem střetnutí srovnaly na 28:28, aby v rozhodujícím rozstřelu stvrdily svůj triumf. „Sedmičky pro mě byly velkou zkušeností," uvedla mladá gólmanka, která si proti obávaným střelkyním věřila. „U některých protihráček jsem i věděla, kam budou střílet," tvrdí.

I když se rodačka ze Zlína pořádně činila, hrdinkou nakonec byla hostující Mučková. Oběma gólmankám kromě koncentrace a instinktu pomohly i pravidelné rozbory a předzápasové diskuze. „Střelkyně pravidelně sledujeme," přiznává Vašulková. „Nejprve je studujeme samy doma, pak to zkonzultujeme s ostatními brankářkami a trenérem. Řekneme si postřehy, kdo co ví. Navíc si ještě pomáháme při utkání pokyny z lavičky," pokračuje.

Na další duel si ale musejí Veselanky počkat do 7. ledna. Po Novém roku panenky vyzvou pražskou Slavii. Do té doby budou pouze trénovat.

Impulz mladému týmu by měl dát staronový kouč Hudák. Známý slovenský trenér se na jih Moravy vrátil po necelých dvou letech. Obnovenou premiéru si odbyl právě ve středu proti Porubě. „Pro mě jako gólmanku se nic nezměnilo. Nevím, jestli to ostatní háčky výměnu trenéra vnímají jinak, ale mně se zdá být všechno stejné," dodává Vašulková.