Překvapení se nekonalo. Do finále se dostaly oba favorizované týmy. Černé kočky si v pátek večer poradily s oslabenou Strážnicí, Veselský výběr udolal nebezpečný New Stars po velkém boji 3:1.

„Jsme maximálně spokojení. Vyhráli jsme pohár, postoupili jsme do finále přeboru. Pokud s Kočkami prohrajeme, nic se dít nebude. Samotné finále je pro nás úspěchem. Favorita ale chceme potrápit,“ uvedl nejlepší střelec letošního futsalového ročníku Ondřej Šebesta.

Veselané nedokázali v základní části loňského vítěze ani jednou porazit. V lužické hale nabídly oba týmy divákům fanstastický futsal se spoustou parádních akcí a branek. Odveta ve Veselí byla úplně jiná. Diváci se dlouho nudili, taktická bitva je nemohla nadchnout. „Záleží na mnoha okolnostech. Zda bude hrát Zdeněk Šturma, jestli nás znovu podrží gólman Hartman. Určitě nějakou naději máme. Osobně očekávám taktickou bitvu, žádné futsal nahoru dolů se hrát nebude,“ míní Šebesta.

Veselský výběr si o mistrovský titul zahraje po delší době. Cesta do finále však jednoduchá vůbec nebyla. „Hráči soupeře přijeli nažhavení. Výhra nad Dubňany jim psychicky hodně pomohla. New Stars hráli proti nám zodpovědně, dobře bránili a vyráželi do nebezpečných brejků,“ pravil Šebesta.

Domácí ovšem byli v koncovce přesnější. Do vedení poslal Veselí Vlastimil Klimek. Druhý gól přidal Roman Grabec. Ve druhém poločase se futsal z palubovky vytratil. Hráči obou týmů se více než hře věnovali dvojici rozhodčích. Na sudí se zlobili Veselané i hráči Hodonína. „Bylo to zbytečně nervózní,“ řekl Šebesta.

Jeho tým držel dvoubrankový náskok až do 49. minuty. Šedesát vteřin před koncem dokázali New Star při hře bez brankáře snížit. Drama utnul až Roman Grabec, který pár sekund před koncem proměnil penaltu nařízenou za faul na Antonína Grabce.