Oba sobotní zápasy, které se odehrály v dubňanské hale Želva, byly naprosto rozdílné. První duel Ratíškovic byl rozhodnutý už po patnácti minutách. Slovácký celek měl proti Boskovicím raketový nástup a už v 8. minutě vedl 5:0. „Začátek nám vyšel. Na soupeře jsme vletěli, využili šance a dostali se do rozhodujícího trháku," uvedl útočník FBK Panthers Viktor Příkaský.

Zkušený útočník se trefil v 5. minutě, když se na polovině hřiště zbavil protihráče a svůj únik přesně zakončil.

Už předtím skórovali Blaha s Uhlíkem. Druhý jmenovaný byl při střelecké chuti. Ratíškovický útočník nejprve zužitkoval početní výhodu a v závěrečné části završil hattrick.

Ani tři přesné zásahy Uhlíkovy nestačily. Šikovný forvard přidal v závěrečné části další tři góly. Panteři nakonec deklasovali slabé Boskovice 13:3. Mezi střelce se dvakrát zapsal Zemský, hattrickem se blýskl další dubňanský odchovanec, Tom Blaha. Ve 42. minutě udeřil i obránce Lekeš. „Naše vítězství bylo zcela zasloužené. Byli jsme lepší od začátku do konce. Škoda inkasovaných branek a druhé třetiny, ve které jsme přestali hrát a vybrali si slabší chvilku," prohlásil hrající předseda ratíškovického florbalového klubu.

Zatímco duel s Boskovicemi místy připomínal exhibici či selanku, třaskavý souboj s Adamovem nabídl zajímavou podívanou a hlavně strhující závěr.

Slovácký celek se soupeřem z Blanenska v úvodní části dvakrát prohrával, ale pokaždé dokázal srovnat. V 6. minutě se trefil Viktor Příkaský, na 2:2 upravil jeho parťák z útoku Zemský.

Adamov hrál dobře a po změně stran se dostal do dvoubrankového trháku. Panteři to měli za nepříznivého stavu složité.

Šanci na zvrat ve 31. minutě oživil Křižka. Pak sice soupeř Ratíškovicím znovu odskočil, ale závěr patřil jednoznačně domácímu týmu, který si v čase 43:40 vyžádal oddechový čas.

Krátká domluva Panterům pomohla. Celek z Hodonínska neskutečně ožil a při power play výsledek v rekordně krátkém čase otočil.

K obratu zavelel Zemský, který snížil na 4:5. Vyrovnání zařídil Viktor Příkaský a famózní finiš završil hrdina Zemský, který v čase 44:48 dokonal ratíškovický triumf i svůj hattrick.

Tři branky od sebe dělilo pouhých osmatřicet vteřin. „Něco podobného jsem v kariéře ještě nezažil. Už jsme ani nedoufali, že by to mohlo vyjít. Znovu se ale ukázalo, jak je sport nevyzpytatelný, a že se má hrát až do konce," radoval se Viktor Příkaský.

Zatímco Panteři slavili výhru 6:5 a další tři body, hráči Adamova nechápali a ještě cestou z haly kroutili hlavami.

Ratíškovičtí florbalisté nyní mají volno. Další turnaj odehrají až 25. února v Křenovicích, kde se utkají s vedoucím týmem Psycho Brno- FbC ZŠ Horní B a Čechií Zastávka.

Jihomoravská liga ve florbale

FBK Panthers Ratíškovice – FBO Orel Boskovice 13:3 (7:0, 1:2, 5:1)

Branky Ratíškovic: 3., 8., 35., 36., 41. a 43. David Uhlík, 2., 8. a 20. Tom Blaha, 11. a 12. Zdeněk Zemský, 5. Viktor Příkaský, 42. Jonáš Lekeš

FBK Panthers Ratíškovice – TJ Sokol Adamov 6:5 (2:2, 0:2, 4:1)

Branky Ratíškovic: 9., 45. a 45. Zdeněk Zemský, 6. a 45. Viktor Příkaský, 31. Lukáš Křižka

Ratíškovice: Grufík – Zlámal, Opluštil, Vácha, Jakeš – Uhlík, D. Příkaský, Křižka – Blaha, V. Příkaský, Zemský