„Byla rekordní účast 216 jezdců, kvůli tomu jsme měli i problémy s organizací. Místo čtyř měřených úseků se jely jen tři,“ upozornil ředitel závodu z petrovského oddílu Redmerx Grafobal Zdeněk Florián. Jezdce na horských kolech čekaly tři téměř kilometrové tratě. S nimi si nejlépe poradil největší favorit závodu Filip Polc ze Slovenska (účastník světového poháru).

Druhý skončil domácí Martin Mikulenka a sedmý Vlastimil Hynčica. „Po zranění zápěstí to ještě není ono,“ upozornil druhý jezdec seriálu WBC downhill rally. Aby celkově vyhrál, musí zvítězit začátkem listopadu v posledním závodu sezony, který se pojede ve Žlutavě u Otrokovic, a ještě doufat, že vedoucí muž průběžné klasifikace Heferek ze Zlína se umístí hůře než na páté příčce.

Petrovským jezdcům se mimořádně dařilo v soutěži družstev. Tým Redmerx Grafobal vyhrál republikový šampionát v sestavě: Martin Mikulenka, Vlastimil Hynčica a Erik Kymmel. Navíc na čtvrté příčce za týmy Olomouce a Holešova dojelo druhé domácí družstvo Kamikadze – Petr Tomša, Jiří Svak a Aleš Říha. Posledně jmenovaný byl nejrychlejší mezi juniory. Petrovští jezdci zakončí sezonu na finálovém závodu 3. listopadu ve Žlutavě u Otrokovic. Pak je čeká měsíční přestávka před zimní připravou na závody na sněhu.