Po skončení pětidenního klání se navíc rodačka z Uherského Hradiště potkala i s bývalými spoluhráčkami. Přípravný duel Veselí a Toulonu skončil nečekanou remízou 26:26.

Jak hodnotíte utkání proti svému bývalému klubu?

Máme za sebou náročný program. Pro nás to byl devátý zápas v krátké době. Do Hodonína jsme se přesunuly z Německa, kde jsme rovněž byly na turnaji. Takže všechny jsme se těšily na konec.

Brala jste zápas nějak jinak než předchozí duely na Slováckém poháru?

Byla jsem opravdu moc unavená. Zápas jsem nijak prestižně nebrala. Bylo to pro mě normální přípravné utkání.

Remíza je ale přece jenom překvapivá. Nečekala jste jednodušší duel?

Výsledky v přípravě vůbec neřešíme. Trenérovi ani holkám na tom nezáleží. Hráčky se točí, zkouší se různé varianty. Rozhodně jsme nepotřebovaly s Veselím vyhrát (úsměv).

Jak hodnotíte Slovácký pohár. Vy jste se představila v Hodoníně už počtvrté…

Byl to velmi kvalitně obsazený turnaj. Pořadatelům se podařilo přilákat do Hodonína opravdu zvučné týmy. V těžkých zápasech jsme nasbíraly cenné zkušenosti, které by se nám měly v sezoně hodit. Všechny utkání byly náročné. Hrály jsme dvakrát denně. A na rozdíl od turnaje v Německu, kde čas zkrátili na dvakrát pětadvacet minut, jsme tedy hrály normálně hodinu. Bohužel se nám některé holky zranily, takže jsme nemohly střídat tak, jak jsme chtěly. Ale nakonec jsme to zvládly.

Už jste se v Toulonu stihla zabydlet?

Na turnaj jsme odjely až teď, takže na zabydlení bylo dostatek času.

A na nové spoluhráčky už jste si zvykla?

Holkám rozumím čím dál tím víc. Jsou v pohodě. Žádnou nevraživost jsem necítila. Francouzsky ale zatím nemluvím. Spíše se s nimi bavím anglicky. Mluvení je o něco těžší, ale pokynům při hře a na tréninku rozumím.

A vaše role v týmu? Co od vás kouč Thierry Vincent očekává?

Musela jsem se přizpůsobit odlišnému stylu hry. Pořád si na něj zvykám. V Toulonu se hraje úplně jinak než v Česku. Ale líbí se mi to. Vedení klubu nás koupilo kvůli obraně společně se Stephanii Daude, která se zranila a na dva měsíce bude mimo.

Jaké má vedení Toulonu vůbec ambice?

Postoupit do play-off a pak se uvidí.

Dají se srovnat podmínky ve Francii a třeba ve Zlíně či ve Veselí nad Moravou, kde jste naposledy hrála?

Podmínky jsou srovnatelné. Je to pořád jenom házená. Největší rozdíl je ve hře, i tréninky jsou ale jiné. V hale trávím daleko více času, což se ale dalo čekat, přece jenom jsem v profesionálním klubu, kde mám víc povinností.