Hodonínská naděje byla na Slovensku nasazená jako dvojka a svoji pozici s jistotou uhájila, když až ve finále prohrála se Španělem Danielem Berzosou 1:3 na sety. „Štěpán předvedl slušné výkony, které mu přinesly postup do finále. Z druhého místa máme samozřejmě radost, výsledky ale nijak zvlášť nepřeceňujeme. Hlavní je, že ho stolní tenis baví,“ říká předseda SKST Mart Hodonín Richard Brhel.

Jeho syn patří k velkým sportovním talentům regionu. Šikovný mladík se loni stal celkovým vítězem bodovacích turnajů nejmladších žáků České republiky. Za své výkony byl před měsícem oceněn na vyhlášení nejúspěšnějších sportovců okresu Hodonín za rok 2016. Své výkony Brhel potvrzuje i na začátku letošní sezony.

„Turnaj v Malackách byl jednou z akcí, kterou Komise mládeže ČAST nabízí zájemcům z řad samoplátců. Na Slovensku se představilo hned několik mladých českých talentů, a nejinak tomu bude i na dalších podobných turnajích. Pro všechny zájemce jsou tady další dvě akce v červnu a srpnu. I na ně je možné se přihlásit a bojovat s evropskými hráči a hráčkami o medaile,“ upozorňuje předseda Komise mládeže ČAST Martin Linert.

Pětadvacátý ročník International Youth Cup 2017 se koná v belgickém Hasseltu od 3. do 5. června. Andro Kids Open zase hostí v polovině srpna německý Düsseldorf.