Padesátka diváků při posledním utkání téměř nedutala. Harabaszová totiž v předcházejících dvou zápasech byla blízko vítězství, ale koncovku pátého setu pokaždé nezvládla a od stolu odcházela poražená a zklamaná. V rozhodující chvíli se ale hodonínská stolní tenistka vybičovala k výtečnému výkonu, když Madaraszové nedala šanci a po posledním míčku mohla začít se spoluhráčkami slavit.

Výhra nad silným maďarským týmem skvěle chutnala. „Je to skvělý výsledek," radoval se šéf hodonínského klubu Richard Brhel.

Předseda jihomoravského oddílu si triumfu nad Szekszardem náležitě považoval. „I když hosté nastoupili bez mistryně Evropy z roku 2013 LI Fen, určitě k nám nepřijeli prohrát. Holky ale odvedly maximum. Za výkon je všechny musím pochválit," pronesl Brhel.

Napínavou podívanou odstartovala úvodní čtyřhra. Štrbíková s Harabaszovou sice vedly už 2:0, ale další dvě sady nezvládly a o vítězi rozhodl až pátý set. V něm nakonec byly úspěšnější domácí hráčky, které po boji udolaly Madaraszovou s Lovasovou.

Druhý bod vzápětí přidala Pěnkavová, která po prohraném prvním setu otočila výsledek a zvítězila 3:1. Maďarka neukočírovala emoce a po prohře kopnula vztekle do stolu a odkráčela do šatny.

U vedlejšího stolu sahala po senzačním vítězství Harabaszová. Hodonínská stolní tenistka byla tři míčky od nečekaného triumfu, ale koncovku nezvládla a s Číňankou Yang Yu padla 2:3. „Bylo to hodně specifické utkání. Bylo to věcí jednoho míčku. Za stavu 8:5 v rozhodujícím pátém setu jsem měla zahrát bombu do středu, dala jsem to však do bekhendu. Soupeřka mi míček chytla a výměnu stejně jako celý zápas vyhrála," popsala klíčový okamžik střetnutí Harabaszová, která asijskou obranářku pořádně potrápila.

„Číňanka se trochu oklepala a už to s ní bylo nesmírně složité. Obranářky vždycky potřebují trochu čas. V dalších zápasech prokázala svoji kvalitu," řekla.

Maličkosti rozhodly i souboj Štrbíkové s Lovasovou. Pětisetovou řež nakonec ovládla posila Hodonína. Následně Pěnkavová podlehla Yang Yu 1:3 a Harabaszová v další dramatu nestačila na Lovasovou. Opora slováckého celku prohrávala už 0:2, ale pak se zlepšila a náskok soupeřky dotáhla.

Pak měla dokonce mečbol, ale poslední míčky patřily pohotové Maďarce. „Už asi potřetí jsem s ní takto prohrála," připomněla Harabaszová. „Je to chytrá hráčka. V koncovce na mě vytáhla nějaké schované servisy, se kterými jsem si neporadila. Přechytračila mě," přidala.

Úřadující české mistryně přiblížila další výhře Štrbíková. Ta si snadno poradila s Madaraszovou. Pak ale nečekaně selhala Pěnkavová, která vedla nad Lovasovou 2:0, ale dobře rozehraný zápas ztratila a prohrála 2:3.

Po dalším výborném představení Štrbíkové bylo jasné, že Hodonín doma neprohraje. Česká reprezentantka si vyšlápla na Yang Yu. Tečku za utkáním dala Harabaszová, která zapomněla na předchozí nezdary a koncentrovaným výkonem přehrála nešťastnou Madaraszovou.

„Škoda některých zápasů, ale narazili jsme na obrovsky těžkého soupeře. Szekszard je účastníkem Ligy mistryň, proto je pro nás tohle vítězství hodně cenné. Byl to nejtěžší soupeř, se kterým jsme letos hráli," prohlásila Harabaszová, která družstvu v závěru dost pomohla. „Porážky mě hodně mrzely, proto jsem ráda, že se mi to podařilo v posledním zápase zlomit a utkání vyhrát," pravila.

Potlesk diváků byl zasloužený, neboť všechny aktérky se ve svátečním duelu činily. „Superliga má vyšší úroveň než zápasy v české extralize. Utkání jsou pokaždé kvalitní a velmi vyrovnané. Takový stolní tenis v podání žen se běžně nevidí. Určitě bych lidem doporučila, aby na nás další zápas přišli," říká Harabaszová. Podle ní bude odveta v Maďarsku podobná.

Stolní tenistky Hodonína ještě předtím čekají extraligové mače. V sobotu se favorit střetne s Frýdlantem nad Ostravicí a Havířovem. Stejné protivníky vyzve i hodonínské béčko.

SKST Mart Hodonín – AC Szekszard 6:4

Zápasy: Štrbíková, Harabaszová – Madaraszová 3:2, Harabaszová – Yang Yu 2:3, Pěnkavová – Madaraszová 3:1, Štrbíková – Lovasová 3:2, Pěnkavová – Yang Yu 1:3, Harabaszová – Lovasová 2:3, Štrbíková – Madaraszová 3:0, Pěnkavová – Lovasová 2:3, Štrbíková – Yang Yu 3:1, Harabaszová – Madaraszová 3:0.