Nejúspěšnější hráčkou letošního ročníku je Renáta Štrbíková. Opora slováckého celku zatím prohrála jen dvakrát. „Samozřejmě jsme rádi, že jsme základní část vyhráli, ale to hlavní přijde teprve v play-off. Rozhodující zápasy jsou ještě před námi, takže na vrchol sezony se musíme důkladně připravit. Nechceme nic podcenit, naším cílem je zisk jedenáctého titulu,“ říká předseda hodonínského klubu Richard Brhel. Play-off odstartuje druhý týden v dubnu.

Zatímco Hodonín společně s Moravským Krumlovem si zajistily přímý postup do semifinále, o zbylá dvě místa budou usilovat dvojice MSK Gumotex Břeclav – SK Dobré a CDU SPORT-ST Ostrava – SKST Hodonín B. „Béčko nás příjemně překvapilo. Postup mezi čtyři nejlepší týmy by byl senzací,“ ví Brhel.

Poslední tři utkání základní části už nemohly pořadí tabulky nejvyšší domácí soutěže žen změnit. To snad jen v případě nečekané kontumace. Ovšem všichni favorité v předposledních či posledních duelech dlouhodobé části uspěli.

Víkendovou sérii zahájil souboj poslední Vlašimi s Břeclaví, která usilovala o druhé místo v tabulce, a tím i přímou účast v semifinále. Trojice hráček MSK Karin Adámková, Aneta Kučerová a Cheng Xinyue potvrdila na půdě posledního celku roli favorita, když bez problémů zvítězila 6:0. Triumf předposledního Hluku na stolech Hradce Králové překvapením není, protože domácí tým nastoupil do utkání bez Karolíny Mynářové a Olesja Stachová sama na vše nestačila.

Zajímavé jsou tedy především některé dílčí výsledky v jednotlivých utkáních. Tereza Pytlíková například zaskočila zkušenou Simonu Ertlovou a porazila ji 3:1. Podobně cenné je i vítězství Miroslavy Ságlové 3:2 nad nejlepší českou juniorkou Zdenou Blaškovou.

Stolní tenistky Moravského Krumlova potvrdily v utkání v pražských Nuslích se Sokolem, že jim druhé místo po osmnácti odehraných duelech patří právem. Nastoupily v nejsilnější sestavě a trojice Dana Čechová, Simona Ertlová a Kristýna Mikulcová ztratila v utkání pouhé tři sety.

O poznání víc se na vítězství nadřely hráčky SK Dobré, které se ovšem mohou radovat z šestého místa a postupu do čtvrtfinále. Porazily Hluk 6:4, když rozhodující bod ve vyrovnaném souboji uhrála ve čtyřhře sesterská dvojice Dagmar a Zdena Blaškovy.

Trochu nečekaná je remíza Ostravy v Hradci Králové, ovšem zkušená Stachová se svými spoluhráčkami vytěžily v utkání maximum. Právě výhra Stachové nad Hanou Bartošovou odsoudila hostující hráčky k záchraně bodu ve čtyřhře, což se jim nakonec povedlo.