„V dosavadní historii jsme získali celkem jedenáct titulů mistra České republiky. V současné době máme čtrnáct družstev, což představuje 76 aktivních hráčů a hráček a dalších 73 ostatních členů klubu,“ prozradil předseda klubu Richard Brhel. Tým žen startuje v této sezoně ve třech soutěžích a to v Extralize, Superlize a nejvyšší možné kategorii v rámci Evropy, kterou je Liga mistryň ( ETTU- skupina D).

Původně chtěli hodonínští funkcionáři absolvovat i letošní Český pohár, ale pro kolizi s pohárem ETTU se odhlásili i za cenu tisíci korunové pokuty. „Chceme vytvořit zájem dětí o stolní tenis, a proto jsme se přihlásili do akce, kterou pořádá Česká asociace stolního tenisu pod názvem Jeden za všechny, všichni za stůl. Zatím to funguje na škole Hodonín-Očov, letos by se měla přidat i škola na ulici Vančurova,“ dodal Brhel.

Klub připravuje již po desáté velký mládežnický turnaj Czech Junior & Cadet Open, který se uskuteční v únoru příštího roku. Pravidelně pořádá hodonínský oddíl od roku 2009 i ligu vozíčkářů, neboť zdejší hala TEZA v Hodoníně tomu naprosto vyhovuje.

SK Žebětín proti SK Slatina.
Střelci samotáři přitahují osobní obranu, pro svůj tým jsou droga

Společnost Stavoimpex z Holíče je hlavním sponzorem pro evropské soutěže. „Oproti Slovensku je v České republice výkonnost ve stolním tenise lepší o dva stupně. V Hodoníně jsem našel velmi přátelskou atmosféru a zjistil jsem, že vesnice, která má kostel a hospodu, hraje alespoň divizní soutěž,“ prohlásil jednatel firmy.

Za hodonínský klub se ve čtvrtek představily bojovnice za zelenými stoly Renata Štrbíková, Kateřina Pěnkavová, Natalia Partyka a již zmiňovaná Guo-Lin. Den poté se utkaly v extraligovém derby proti sousední Břeclavi. Domácí hráčky prohrávaly nečekaně 0:1, když hned v prvním souboji zaváhala Štrbíková, která podlehla Adámkové 2:3 na sety.

Poprvé se ukázala i čínská posila, která vyhrála všechny tři zápasy, a přispěla tak k výrazné výhře svého nového týmu v poměru 6:1. Nečekaný děj měla třetí dvouhra, ve které domácí Partyka prohrávala v souboji s Čechovou 0:2, ale nakonec dokázala vyrovnaný duel obrátit (3:2). O den později přivítal Hodonín tým Sokol Nusle Praha, proti kterému dosáhl opět snadné vítězství (6:2).

Spolu s Moravským Krumlovem neztratil v dosavadním průběhu soutěže ani bod.

LUCIE BYDŽOVSKÁ

Ilustrační foto.
Další ztráta. Drtiči sice dotáhli tříbrankové manko, ale nakonec podlehli Drakům