V souběžně konaném Memoriálu Bronislava Bechyňského ve skeetu zase nastoupí další čeští olympionici a brokaři Komety Jakub Tomeček a Barbora Šumová. „V republice nemáme lepší závod,“ uvedl Tomeček, novopečený otec syna Jakuba. „Hlavu mám jinde, pro mě to bude spíš společenská událost než sportovní, ale nic nevypustím,“ slíbil předloňský mistr Evropy ve skeetu, který pochází z Vnorov na Hodonínsku.

V obou memoriálech závodí téměř dvě stovky střelců z jedenácti zemí světa, sto dvacet v trapu, zbytek ve skeetu. „Je zázrak, že máme závod tak plný, přestože už je po sezoně,“ radoval se Lipták, jenž žije v Rajhradicích.

V individuálních disciplínách sebrala tři domácí tituly Veronika Jaborníková (uprostřed), v týmovém sprintu slavila zlato se Sárou Kaňkovskou (vlevo) a Zuzanou Rychnovskou.
Dráhařka Jaborníkova získala čtyři domácí zlata, radost má z titulu s amatérkou

Motivace účastníků je jasná. „Obávali jsme se, že přijede daleko méně střelců, ale dvě stě závodníků je velice dobré číslo. Všichni se chtějí vytáhnout v soutěži s olympijskými vítězi,“ prohlásil předseda pořádající Komety Brno Josef Machát.

V sobotu v devět hodin ráno začne úvodní část kvalifikace, v neděli ve stejnou dobu pokračuje. Finále je na programu kolem půl třetí odpoledne.