Zatímco přecházející nezdary hodonínský kouč Martin Berky přešel poměrně v klidu, další ztráta slovenského kormidelníka pořádně namíchla. „Hráči nebyli připravení. Mysleli si, že zápas bude jednoduchý a že ho snadno vyhrajeme. Tuto myšlenku podpořilo rychlé vedení. Kdybychom prohrávali, možná by se to změnilo. Takto nám chyběla bojovnost a disciplína," řekl rozladěný domácí trenér, který ve hře našel spoustu nedostatků. „Z naší strany to byl úplný chaos," prohlásil Berky. „Nehráli jsme v systému. Navíc jsme se přizpůsobili soupeři a a místo futsalu hráli fotbal v hale. Přitom Vysoké Mýto hrálo tak, jak jsme očekávali. Tedy jednoduše přes pivota, popřípadě s brankářem, který nakopává dlouhé balony dopředu. My jsme ovšem začali hrát to samé," přidal zklamaně.

Hodonínu proti Nejzbachu nepomohla ani úvodní trefa Doubravského, který překonal reprezentačního gólmana Gerčáka střelou mezi nohy. Tangu ovšem vedoucí branka spíše uškodila. „Měli jsme dobrý úvod. Místo toho, abychom byli koncentrovaní, soustředili se

na dobrou defenzivu a brejkové situace, tak jsme po třetí přihrávce balon odevzdali soupeři do šance, nebo jsme míč odkopnuli dopředu," kroutil hlavou Berky.

Vysoké Mýto inkasovaný gól nerozhodil. Hosté dál pozorně bránili a čekali na šance. Trpělivá hra se hráčům Nejzbachu vyplatila. Borci v tradičních žlutočerných dresech totiž ještě do přestávky výsledek otočili.

Na branku Doubravského odpověděl po čtvrt hodině hry Novák, na dorážku důrazného Višvádera zase reagoval Vágner. Obrat završil Kubát, který v 18. minutě těžil ze spolupráce s Váchou.

Šanci na zvrat na začátku druhého poločasu oživil Chadzidis. Domácí kapitán skóroval sedm vteřin po nástupu z kabiny na plochu.

Ani gól zkušeného futsalisty ale Tangu na důležité body nestačil. Hostující Vácha využil nedorozumění Doubravského s Višváderem, obešel brankáře Lupače a z úhlu uklidil balon do sítě.

Další komplikace pro Hodonín přišla hned vzápětí. Cenek fauloval unikajícího Váchu a sudí Štipčák vytáhl ze zadní kapsy červený kartónek.

Nejzbach mohl ve dvouminutové přesilovce zápas definitivně rozhodnout, ale ve hře čtyřem proti třem se střelecky neprosadil. Kubát pálil ve vyložené pozici mimo, šanci Nováka zase zmařil pohotový Lupač, který spoluhráče v těžkých chvílích několikrát podržel.

Jihomoravané se za nepříznivého stavu znovu odhodlali k power play. Kouč Berky poslal na palubovku i novou akvizici, fotbalistu Patrik Levčíka. Ani reprezentant v malé kopané ale porážku neodvrátil. „Chyběla nám bojovnost. Vysoké Mýto dominovalo v soubojích a bylo i lepší na míči, proto zaslouženě vyhrálo," uznal Berky, který bude po hráčích požadovat lepší přístup v tréninkovém procesu. „Chci, aby kluci k cvičením přistupovali jinak. Aby byli zodpovědnější a věci řešili na sto procent," říká kouč Tanga.

Progresivní trenér se pokusí mužstvo probudit ještě do konce roku. Na hodonínské futsalisty totiž před Vánocemi kromě dvou venkovních duelů čeká ještě domácí předehrávka s Třincem. „Dříve jsme více trénovali, teď je atmosféra uvolněnější," přiznává Berky. „Nechtěl jsem na hráče tlačit, vím, že zápasy jsou složité, ale někteří si myslí, že jsou páni futsalisté. Přitom momentálně nikdo nemá na to, aby byl v lize lídrem. Ani jeden nyní nepatří do reprezentace. Je to smutné, ale je to tak," dodal naštvaný kouč.

Zatímco Tango se v tabulce dál propadá, Vysoké Mýto zahnalo černé chmury a po nepříjemné porážce s Helasem si znovu vrátilo potřebné sebevědomí. „Byl to vypjatý a těžký zápas. Domácí byli víc na balonu, my jsme bránili od půlky a čekali na brejky. Začátek se nám nepovedl, když jsme brzy dostali gól. Pak jsme museli dohánět manko. Výsledek se nám však ještě do přestávky podařilo otočit. Za stavu 4:3 jsme si už náskok pohlídali, i když ubránit power play soupeře bylo těžké," zhodnotila páteční duel opora Nejzbachu Petr Vladyka. Bývalý ligový fotbalista, který v minulosti nosil i dres pražské Slavie, do Hodonína jezdí rád. „Škoda, že je to tak daleko," řekl Vladyka, který si tří bodů hodně cenil. „Na soupeři bylo znát, že se mu teď tolik nevede. Já jsem rád, že se Tangu nepodařilo protrhnout sérii zrovna proti nám," dodal Vladyka.

Hodonín se po třech porážkách představí v Chrudimi, kde vyzve obhájce trofeje a lídra nejvyšší české soutěže.

Chance futsal liga, 10. kolo

FC Tango Hodonín – 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto 3:4 (2:3)

Branky: 4. Bohumír Doubravský, 15. Juraj Višváder, 21. Dimo Chadzidis – 15. David Novák, 16. Jakub Vágner, 18. Jaroslav Kubát, 31. Tomáš Vácha

Rozhodčí: Štipčák, Čep (Venc)

Žluté karty: Belaník – Kubát, Šabata

Červená karta: 33. Čeněk Cenek (FC Tango Hodonín)

Diváci: 438

Hodonín: Lupač (Dvořák) – Chadzidis, Cenek, Řezníček, Buršík, Levčík, Veselovský, Višváder, Belaník, Doubravský

Vysoké Mýto: Gerčák (Simon) – Kubát, Vágner, Novák, Ráliš, Vladyka, Vácha, Šabata, Vodrážka, Koblasa

Výsledky 10. kola: Třinec – Plzeň 3:4 (2:0), Litoměřice – Benago Zruč nad Sázavou 3:2 (1:1)