Proto z nerozhodného výsledku měli logicky větší radost Západočeši. „Do Hodonína jsme si přijeli pro bod, který je pro nás vzhledem k průběhu zápasu zlatý a myslím si, že i zasloužený," řekl hostující trenér Petr Kučera.

Zatímco Plzeň se veze na vlně euforie a drží v horní polovině tabulky, Tango dál ztrácí a v tabulce se propadlo až na předposlední místo. Česká Lípa totiž nečekaně jasně zvítězila ve Vysokém Mýtě a Hodonín má před posledním Hradcem Králové k dobru pouze dva body. „Situaci jsme si zkomplikovali už před vánočními svátky. Teď je pro nás každý bod dobrý. Musíme být trpělivý a pomalu jít nahoru. Pokusíme se zabojovat o záchranu, která byla naším jediným cílem. Na play off nemyslíme," prohlásil po pátečním duelu domácí kouč Marian Berky.

Jeho tým se naposledy radoval z výhry 21. října 2016. Po triumfu v Třinci ale přišla dlouhá série porážek, která vyvrcholila na konci minulého roku v České Lípě.

Utkání s Plzní přineslo určité zlepšení, důležité tři body nikoliv. „Tento zápas jsme měli vyhrát. Měli jsme ho dobře rozehraný, poločas jsme dokonce vedli 3:1. Opět jsme však udělali nějaké chyby. Nezvládli jsme tlak a nedotáhli brejkové situace," litoval Berky. „Bohužel se nám nedaří finální přihrávka. Důkazem byla akce v závěru. Šli jsme tři na jednoho a místo toho, abychom přidali čtvrtý gól, tak jsme sami inkasovali," přidal zklamaně.

První půle přitom Hodonínu vyšla. Po úvodním oťukávání udeřil Řezníček a Tango po spolupráci druhé formace vedlo.

Slovácký celek byl v první půli aktivnější a taky nebezpečnější. Svoboda chytrým lobem orazítkoval břevno, které brankáři Kubíčkovi pomohlo i po následné dorážce Cenka. Na druhé straně předvedl několik pohotových zákroků gólman Lupač.

Jednička Tanga inkasovala až po čtvrt hodině hry, kdy se trefil hostující kapitán Mižár.

Domácí si ale po nejhezčí akci zápasu vzali vedení brzy zpět. Doubravský elegantně přešel přes bránícího hráče, vyměnil si míč se Svobodou a pohodlně poslal balon do odkryté branky.

Pak tempo upadlo a na palubovce začala vládnout nervozita. Emoce tryskaly na obou stranách, nedovolené zákroky rychle přibývaly. Na futsal nebyl čas, přednost měly hádky, diskuze a slovní výměny. Rozhodčí nestíhali, divákům se neurvalé chování jedinců vůbec nelíbilo. „Na hráče jsem apeloval, aby byli koncentrovaní, a aby bojovali. Někteří byli až příliš přemotivovaní. Na druhé straně ani soupeř ale nehrál v rukavičkách," všiml si Berky, který v klidu postával u střídačky a krotil svěřence. „Takové zápasy jsou ovšem pro diváky možná lepší než kdyby se hrál nezáživný duel bez emocí," nabídl svůj pohled slovenský odborník.

Hráčům Plzni vadila hlavně agresivní hra Belaníka. Urostlý hodonínský útočník chodil do soubojů tvrdě, protivníků se častokrát zaryl až pod kůži. Většinu přitom pořádně dopálil. „Věděli jsme, že pro Tango jde o zásadní utkání. Rozhodčí si ale měli pohlídat domácího Belaníka, který hrál hodně tvrdě. Byl to on, kdo všechno rozpoutal," míní Kučera. „Druhá půle už byla oboustranně korektní. Asi mu řekli, aby se uklidnil," přidal plzeňský kouč.

Západočeši mohli v 17. minutě výsledek srovnat, ale Štrajt desetimetrový kop neproměnil. Hostům navíc v závěru prvního poločasu vůbec nevyšel oddechový čas. Po krátké poradě totiž jeden z hráčů Plzně ztratil balon a unikající Svoboda půl vteřiny před koncem úvodní části upravil na 3:1.

Hosté to však nezabalili. Interobalu pomohla hlavně kontaktní branka důrazného Štveráka, jenž překonal Lupače za pomoci tyče.

Domácí se za stavu 3:2 zatáhli a začali se strachovat o těsný náskok. Tango dlouho dobře bránilo, navíc se rozchytal gólman Lupač, který spoluhráče několikrát podržel. Na druhé straně se činil Václav Kubíček. I on předvedl několik parádních zákroků.

Hodonín ve druhém poločase hrozil pouze z brejků. Žádné přečíslení ale hosté nevyužili. Důvodem byla nepřesná finální přihrávka.

Plzeň držela míč a útočila. Za svoji aktivitu byla odměněna ve 38. minutě, kdy se trefil Abrhám. „Chtěli jsme vysunout obranu, což se nám dařilo. Hodonín mě překvapil tím, že se po přestávce uchýlil k nahazovaným a nakopávaným balonům. Většinu z nich posbíral náš brankář nebo skončila v zámezí. Ve druhé půli jsme měli víc šancí," dodal Kučera.

Tango má nyní před sebou klíčový duel. Hodonín se v pátek 13. ledna představí na palubovce posledního Hradce Králové. Východočeši ztrácí na soupeře z jihu Moravy dva body, ale mají odehrány o dva zápasy méně.

Chance futsal liga, 13. kolo

FC Tango Hodonín – SK Interobal Plzeň 3:3 (3:1)

Branky: 11. Jakub Řezníček, 17. Bohumír Doubravský, 20. Milan Svoboda – 15. Jakub Mižár, 25. Tomáš Štverák, 38. Tomáš Abrhám

Rozhodčí: Klečacký, Slanina (Glogar)

Žluté karty: Řeznáček, Doubravský – Kasýk, Stejskal, Abrham, Mižár, Štrajt

Diváci: 470

Hodonín: Lupač (Dvořák) – Chadzidis, Vanda, Janulík, Cenek, Svoboda, Gremmel, Řezníček, Veselovský, Višváder, Belaník, Doubravský

Plzeň: Kubíček (Němec) – Forman, Kasýk, Koc, Holý, Stejskal, Štrajt, Abrhám, Štverák, Šíša, Mariánus, Mižár

13. kolo: Helas Brno – Hradec Králové 7:4 (2:1), Chrudim – Litoměřice 3:3 (1:1), Vysoké Mýto – Česká Lípa 1:6 (1:4)