Hráčky Hodonína se ve skupině D potkají s vítězem minulého ročníku Ligy mistryň. Německý celek TTC Berlin Eastside se navíc před letošní sezonou posílil, když trojici Shan Xiaona, Petrissa Soljaová a Georgina Potaová doplnila osmatřicátá hráčka světového žebříčku, Tie Yana z Hong Kongu. Druhým soupeřem Hodonína v základní skupině je francouzský klub TT Saint-Quentinois. „Máme před sebou velmi těžké zápasy se zvučnými soupeři. Pokusíme se uhrát ještě lepší výsledky než minulý rok a favority potrápit. Nebude to jednoduché, ale diváci si určitě přijdou na své,“ říká předseda SKST Mart Hodonín Richard Brhel.

Známý stolnětenisový funkcionář připomíná, že Francouzky i v loňském ročníku začínaly prestižní soutěž ve skupině s Berlínem. Oba pak společně postoupily až do čtvrtfinále. V boji o postup mezi elitní čtveřici však Francouzky prohrály s maďarským Szekszard SC.

Hodonín se s francouzským týmem už v evropských pohárech jednou potkal. V roce 2013 tehdejší družstvo kolem Hany Matelové prohrálo ve čtvrtfinále Poháru ETTU 2:3 na domácích stolech a pak 1:3 v odvetě. Hráčkám Saint-Quentinois tedy mají co vracet. Jedničkou týmu loni byla Číňanka Jian Zeng a jejími spoluhráčkami Rumunka Daniela Monteirová-Dodeanová s Němkou Ran Li Kathovou. „Oba týmy mají velkou kvalitu. My jim však nedáme nic zadarmo. Dobře se připravíme a budeme bojovat,“ říká Brhel.

Stolní tenistky Hodonína, které v poslední sezoně získaly jedenáctý titul, se silné konkurence nebojí. Do týmu se po mateřské dovolené vrací reprezentantka Kateřina Pěnkavová, která nahradila kamarádku Lenka Harabaszovou. Havířovská rodačka po čtyřech letech opustila nejen Hodonín, ale také nejvyšší českou soutěž a míří do Německa. Závěr kariéry dohraje v nižších soutěžích.

Vedení jihomoravského klubu k Pěnkavové, Renátě Štrbíkové a Natálii Partykové shání ještě exotickou hráčku. „Její příchod ještě není stoprocentní, ale myslím si, že to dopadne dobře. Pokud chceme hrát Ligu mistryň, potřebujeme ještě jednu kvalitní hráčku z první světové padesátky. Chceme však dát prostor i mladým holkám,“ uzavírá Brhel.