Jihomoravané remízu 6:6 s Démony brali, neboť ve 25. minutě prohrávali 0:5. „ Za tohoto nepříznivého stavu už to s námi vypadalo velmi špatně, ale zvedli jsme se, vyšla nám power play a nakonec můžeme být rádi i za bod," řekl Marek Belaník.

Tango nastupovalo do úvodního mistrovského utkání v roli favorita, po trefách Bažanta, Havrdy, Fichtnera a Bejdy ale po prvním poločase prohrávalo o čtyři góly. Hodonínští hráči nechápali, trenér Marian Berky na střídačce jen kroutil hlavou a někteří diváci po dvaceti minutách pomýšleli na úprk z haly. Tak špatně domácí futsalisté v první půli hráli. „Trenér i kapitán v kabině o poločasové přestávce zvýšili hlas. Do druhé půle jsme šli s tím, že musíme zabojovat a divákům ukázat, že jsme se nepřišli pouze procházet po palubovce, ale hrát futsal," řekl Belaník.

Domácí kouč Berky se za nepříznivého stavu odhodlal ke hře bez brankáře. Tangu power play náramně svědčila. Pětice hodonínských hráčů protivníka zatlačila a zápas pořádně zdramatizovala. „Druhá půle už byla dobrá," uvedl slovenský forvard.

Hodonínští šturmovali za vyrovnáním. Nováčka nezlomila ani trefa brankáře Kirova do prázdné branky. Česká Lípa ve 32. minutě soupeři znovu odskočila na rozdíl dvou gólů a byla blízko cennému vítězství. Tango se však i díky nadšeným ochozům v hektickém závěru neuvěřitelně semklo a právě zásluhou Belaníka skóre zaslouženě srovnalo. „Kdybychom proměnili další šance nebo nám rozhodčí uznali gól, klidně jsme mohli i vyhrát, ale nakonec bereme i bod," pronesl Belaník.

Mladý útočník si stejně jako zbytek nově složeného týmu hodonínského Tanga pochvaloval atmosféru, kterou v hledišti vytvořily více než dvě stovky diváků. „Děkujeme fanouškům, že nás povzbuzovali a hnali nás dopředu," řekl Belaník.

„Snad na nás budou minimálně v takovém počtu chodit i v dalších zápasech. Teď však musíme v Plzni zabojovat a dobrým výsledkem je sami pozvat," dodal slovenský střelec.