Právě proto se hodonínská odchovankyně jako jediná hráčka z českého kvarteta, které se na olympiádu kvalifikovalo, rozhodla v polovině června startovat na Japan Open, turnaje Super Serie ITTF Pro Tour. „Někomu třeba nevadí, že bude přes dva měsíce bez zápasu, já jsem však ten typ, který naopak hrát potřebuje," uvedla před odletem do Japonska pro server www.ping-pong.cz.

V neděli zamířila do Asie, kde nejprve absolvuje týdenní tréninkový kemp a následně změří síly s absolutní světovou špičkou.

Vacenovská se cítí odpočatá a plná sil. Vydařil se jí závěr sezony, kdy se svým klubem obhájila mistrovský titul a má už také za sebou stěhování do Česka. „Jsem ráda, že se nám podařilo ve finále ligy bez zaváhání porazit Schwechat 4:0. Bylo to takové stylové loučení s klubem, ve kterém jsem strávila řadu krásných let. Pak jsem sbalila všechny své věci a přestěhovala je do Ostravy. S přípravou jsem ovšem začala v Hodoníně, pokračovat budu v Japonsku. Budu se připravovat v jednom profi klubu, takže podmínky by měly být skvělé. Ale jak už jsem řekla, do Japonska letím především kvůli účastni na turnaji," vysvětluje.

O tom, že na Japan Open v Tokiu se sejde skvělá konkurence, není pochyb. Mezi přihlášenými hráčkami nechybí z absolutní světové špičky vůbec nikdo. „V praxi to znamená, že konkurence na turnaji bude ještě větší, než se sejde v Riu. Tam mohou v singlu startovat z každé země jen dva hráči. Já budu muset pochopitelně o účast v hlavní soutěži bojovat v kvalifikaci, která se na turnajích Super Series hraje vyřazovacím způsobem. I přesto doufám, že pár zápasů odehraji. Bude to však hodně těžké a vypadnout hned v prvním zápase by nebylo nic příjemného. Už se mi to jednou stalo na Quatar Open a byla jsem z toho dost smutná. I proto jsem se raději přihlásila také do čtyřhry, ve které nastoupím s Francouzskou Carole Grundischovou," dodala Vacenovská.