Mladé Hanačky potvrdily na Slovácku svoji letošní suverenitu. Svěřenkyně zkušeného kouče Lubomíra Krejčíře, který před šesti lety vedl v Hodoníně českou reprezentaci v zápase se Španělskem, letos neztratily ani bod a soupeře ničí rychlou házenou a smrtícími brejky.

„Olomouc je bezkonkurenčně nejlepší tým České republiky v této věkové kategorii. Podle mě vyhrají mistrovský titul,“ řekl jednatel hodonínského klubu Radek Bičan. V sestavě Zory nastoupilo několik mládežnických reprezentantek. „Na posledním mistrovství Evropy měla Olomouc pět nebo šest hráček. Je to tým úplně někde jinde než my,“ řekl Bičan.

Zkušený funkcionář si sobotní duel užil. I když domácí tým plnil proti favoritovi roli tréninkového sparingpartnera, bral Bičan vysokou porážku s nadhledem. Hodonínský činovník naopak hledal hlavně pozitiva. „Výsledek vypadá velmi divoce, ala utkání bylo krásné v tom, že padlo šestaosmdesát branek. To se nevidí ani v mužské házené. Každých čtyřicet vteřin padl gól, což je neuvěřitelné,“ uvedl Bičan. „Utkání nás potěšilo, bylo pěkné na pohled. Těší mě, že jsme dokázali dát silné Olomouci šestadvacet branek. O jeden gól navíc nastříleli lídrovi soutěže pouze Veselí a útočně laděné Otrokovice,“ doplnil.

Hodonín mohl překročit i magickou třicítku, ale kvůli dvěma neproměněným sedmimetrovým hodům a čtyřem tyčkám chyběly k vytoužené hranici čtyři branky. „Holky v hrály v útoku odvážně,“ všiml si Bičan.

Toho mrzelo pouze chování některých členů realizačního týmu Zory. „Chovali se nadutě až arogantně. Bylo to hloupé. Nebyla to ale věc hráček,“ pronesl Bičan. Nováček soutěže tak vstoupil do jarní část sezony dvěma porážkami. „Na úvod jsme měli složité soupeře,“ uvědomuje si Bičan. Hodonín nestačil na moravské duo Poruba – Olomouc. Hodonín musí v dalších týdnech zapracovat hlavně na obraně. „V defenzivě máme problémy,“ uvědomuje si Bičan. „V házené se musí umět na šestadvacet branek vyhrávat,“ pokračoval.

Ideální situace není ani v brankovišti. "Nemůžeme spoléhat pouze na Žákovou,

která odchytala většinu zápasů. Gólmanka Beranová má bohužel zdravotní problémy a další brankářku už nemáme," řekl Bičan.

Hodonín se příští týden představí ve Zlíně. Na palubovce druhého týmu dorostenecké ligy to bude mít znovu velmi složité. „S poraženeckou náladou tam ale nejedeme,“ dodal Bičan.

V dalším zápase čtrnáctého kola přehrálo Veselí nad Moravou v boji o třetí místo Velké Meziříčí 37:19.

Liga mladších dorostenek –

HK Hodonín – Zora Olomouc 26:60 (15:31)

Nejvíce branek: Kučerová 6, Přikrylová 4 – Trumpešová 9, Fritschová 8.

Rozhodčí: Vychodil , Borda

Diváci: 50

Hodonín: Žáková – Ivičičová 3, Tóthová 3, Váverková Kučerová 6, Zbořilová 2, Krupicová 1,

Přikrylová 4, Kolibová 3, Šupíková 1, Vojtíšková 1, Janáčová 2.

Olomouc: Nováková, Fialová – S. Fryčáková 1, V. Fryčáková 2, Trumpešová 9,

Jansová 7, Sklenářová, 6, Zimová 4, Opletalová 7, Brandýsová 2, Palátová 7, T.Fryčáková 7, Fritschová 8.

Další zápas: Veselí nad Moravou – Velké Meziříčí 37:19.