Domácí hráčky se do vedení dostaly hned v úvodu zápasu, kdy po třech střelách Olšovské vyhrávaly 3:1. Zápas začal poměrně ve vysokém tempu, kdy si ani jedna strana nic nedarovala. Lépe si ale stále vedlo Veselí, které ani jednou v klání neprohrávalo. Po chybách si nechalo zbytečně utéct šestibrankový náskok. Zajímavý moment pro téměř čtyři sta diváků nastal v sedmadvacáté minutě, kdy se domácí Soldánová s Novotnou dostaly do situace dvě na dvě, ale Novotná tuto akci vyřešila špatně a její tým z toho následně inkasoval gól na 16:14.

Závěr první půle se Veselí nevydařil, když po další ztrátě míče Olšovské Zlín snížil do poločasu na 17:15. „Na soupeře jsme se celý týden připravovali, ale holky to špatně pochopily. Myslel jsem si, že zápas zvládneme kondičně lépe. Máme širší kádr něž Veselí, které to odehrálo s osmi hráčkami, a ani to nám nijak nepomohlo. Naštěstí je to náš předposlední zápas a rozhodně máme co zlepšovat v přestávce,“ zhodnotil kouč Zlína Martin Spuchlák.

Vítěz turnaje v Srbsku, Roman Žáček (v modrém dresu) se podběhem dostal do zad soupeře, a zvítězil.
Zápasníci slavili 28. říjen třinácti medailemi

Po obrátce měla obrovskou šanci Olšovská, která šla sama na brankářku hostů Stojarovou, ale ta ji vychytala. Svou chybu však napravila o minutu později, kdy proměnila sedmimetrový hod. Od dvaačtyřicáté minuty začala v bráně kralovat domácí Lekešová, která deset minut za svá záda nepustila ani jeden balon, a podržela tak svůj tým nad vodou. Po druhé chycené sedmičce Lekešové uplatnila pravidlo nedáš-dostaneš Soldánová, která ve čtyřicáté minutě zvyšovala náskok Veselí na 26:20.

Bojovalo se až do posledních minut zápasu, ale to už domácí hráčky byly více v klidu a dostatečný náskok si již nedaly vzít. „Začátek zápasu mi přišel z naší strany takový ubojovaný, unavený. Dodržovali jsme věci, které jsme si řekli, ale potom na nás přišel nějaký útlum, kdy jsme neproměňovali vyložené šance a v obraně se nám taky nedařilo. Nechali jsme si utéct šestibrankový náskok, kdy jsme udělali chyby v útoku a Zlín to chytře podržel a začal nás dotahovat. Hosté se snažili a bojovali, nicméně nás hodně podržela v bráně Simona Lekešová, která podala výborný výkon,“ řekl trenér Veselí Ľuboš Hudák.

SHK Veselí nad Moravou – HC Zlín 32:24 (17:15)
Sestava Veselí: Simona Lekešová, Dagmar Beranová – Mária Olšovská 12/4, Kateřina Novotná 1, Dagmar Lukšíková 1, Kateřina Slováková 4, Nikol Vinklárková 2, Jana Šustková 9/2, Dominika Valovičová, Tereza Divílková, Nikol Soldánová 3. Nejvíce branek Zlína: Monika Kříčková 5, Andrea Očadlíková 4, Michaela Kolářová 4, Natálie Herbočková 3.Rozhodčí: Pavlát, Točík.Diváci: 360.

Výsledky MOL Ligy
10. kolo: HK Slovan Duslo Šaľa – HK Hodonín 32:24 (17:15),

Sokol Písek – DHC Sokol Poruba 20:26 (9:12),SHK Veselí nad Moravou – HC Zlín 32:24 (17:15),
DHK Zora Olomouc – Slavia Praha 24:25 (14:14),HK AS Trenčín – ŠŠK SLŠ Prešov 26:28 (15:14),

Iuventa Michalovce – DHK Baník Most 31:24 (18:10)

V patnáctém kole po souboji s Hulínem vytěžil Hodonín pouze bod.
Štěstí na vstřelení vítězné branky neměli. Naftařům doma zůstává jen bod