Briterm o své výhře rozhodl již v prvním poločase, který vyhrál o čtyři góly. Slovenský tým sice na začátku druhé půle snížil, favorit však bojovnému soupeři znovu odskočil a náskok si až do konce zápasu hlídal. Nejlepší střelkyní domácího týmu byla se sedmi góly kapitánka Tereza Chmelařová. Veselí má ještě zápas k dobru a je v neúplné tabulce páté za trojicí osmibodových týmů a novým lídrem z Michalovců.

Partizánskemu nestačilo k udržení vítězné série ani osm branek kanonýrky Klaudie Michnové a skvělý výkon Andrey Kertészové. Veselí dokázalo před vlastním publikem navázat na výkon z Michalovců a hlavně v prvním poločase nepříjemného soupeře přehrálo. Hostujícímu týmu sice patřil závěr úvodní části i začátek druhé půle, ale ve zbytku utkání už na palubovce kralovaly Panenky, které si do tabulky připsaly další dva body.

„Byl to přesně takový zápas, jako jsem očekával. Partizánske nemělo proti nám co ztratit. Navíc bylo v laufu a bez porážky. Proti takovému soupeři se těžko hraje," uvedl po utkání domácí trenér Pavol Jano.

Ten ve středu postrádal zraněnou spojku Zuzanu Drotárovou. Slovenskou reprezentantku nepustilo do utkání zranění zad. I bez Drotárové se však Veselanky velmi rychle ujaly vedení. Po deseti minutách vedl Briiterm 6:2 a o dalších deset minut později byl náskok domácích sedmibrankový.

„Zápas rozhodl lepší úvod. Během desetiminutového úseku, během kterého jsme udělali osm technických chyb, se ale Partizánske znovu vrátilo do zápasu," řekl Jano.

„Do zápasu jsme vstoupili špatně. V úvodu zápasu nás nepodrželi ani brankářky. Zbytečnými technickými chybami jsme navíc dali soupeři šanci využít svůj kvalitní rychlý protiútok. My jsme naopak ztroskotali na obraně Veselí," posteskl si naopak hostující lodivod Tomáš Hlavatý.

Potom ale Panenky trochu polevily v tlaku na soupeřky a do šaten si tak házenkářky Partizánskeho odnášely jen tříbrankové manko. „Ve druhé polovině prvního poločasu jsme zlepšili hru. Podržely nás brankářky, podařilo se nám prosadit v útoku," řekl Hlavatý.

Hostující tým sice stáhl krátce po změně stran náskok Veselí na rozdíl dvou branek, ve 42. minutě bylo všechno jinak. Po čtyřbrankové sérii vedly Veselanky o sedm branek.

„Nástup do druhé půle jsme měli slabší. Veselí si vytvořilo pohodlný náskok, který udrželo až do konce. V závěru jsme sice mohli s výsledkem něco udělat. Bohužel jsme udělali další chyby, které domácí tým potrestal," pravil pětadvacetiletý trenér Danlogu.

Střelecky se dařilo hlavně Chmelařové se Štěrbovou a Salčákovou. I když slovácký celek hrál v závěrečných vteřinách pouze ve čtyřech, sedmibrankovou ztrátu už házenkářky z Partizánskeho nesmazaly.

„Ve druhém poločase jsme na palubovce jasně dominovali. V některých trhácích jsme ale soupeře šetřili. Klidně jsme mohli dát přes třicet branek," prohlásil Jano, který ve druhé půli rotoval se sestavou. „Nechtěl jsem klíčové hráčky před pohárovým zápasem unavit," vysvětloval veselský kouč.

Lodivod Veselí po zápase protivníka chválil. „Partizánske je fakt nepříjemný soupeř. Na jejich hru se složitě něco vymýšlí. Některé akce sice připomínaly kamikadze, ale mladé hráčky Partizánskeho se těžko brání. Hrají dobře jeden na jednoho. Dlouho jsem neviděl nikoho hrát tak dobře. Kertézsová, Michnová a Šáteková mají svoji kvalitu," ocenil výkon mladého týmu Jano.

Tomu se ve středu líbila i zkušená brankářka Vyhlídalová. „Připsala si devatenáct zákroků. Znovu chytila sedmimetrový hod. Drží si stabilní formu. Ostatní hráčky měly lepší i horší momenty," řekl Jano, který už měl v hlavě úvodní střetnutí Poháru vítězů pohárů. „Výhra je důležitá, ale soustředíme se na Michalovce," dodal Jano.

Jeho tým se v domácím prostředí představí ve středu 17. října, kdy v hale Peklo přivítá Most.

Interliga házenkářek, 5. kolo –

HK Britterm Veselí nad Moravou – HK Danlog Partizánske 29:23 (14:11)

Nejvíce branek: Chmelařová 7, Štěrbová 6, Salčáková 6/3 – Michnová 8/4, Kertészová 7.

Rozhodčí: Bubeníček, Kosmák. Sedmimetrové hody: 4/4 – 5/4. Vyloučení: 5/3. Diváci: 300

Veselí: Vyhlídalová, Zvoničová, Nejezchlebová – Rajnohová 2, Kratochvílová, Jagošová, Štěrbová 6, Jandásková 1, Vinklárková, Viniatynská, Tomečková 3/1, Chmelařová 7, Fleková 3, Kočí 1, Salčáková 6/3.

Partizánske: Súlovská, Škvareninová, – Legeňová, Kubáňová, Szokeová, Kankulová 1, Z. Janšáková 1, Šáteková 3, Michnová 8/4, Hodošková, Kertészová 7, Minarčíková 1, Bettáková, Holešová 2.

Další výsledky: Olomouc – Michalovce 19:32 (11:14), Sokol Poruba – UDHK Nitra 42:22 (19:11).