Veselanky podaly proti rakouskému vicemistrovi mnohem lepší výkon než před týdnem ve Stockerau. Jihomoravankám pomohl proti silnému soupeři skvělý vstup do utkání. Domácí tým si brzy vypracoval několikabrankový náskok, který si udržel až do konce utkání.

„Hra Wiener Neustadtu byla jinde než u Stockerau. Byl to těžký zápas, ale třeba se Zlínem to bylo podobné," uvedl trenér HC Veselí nad Moravou Ľuboš Hudák.

Domácí tým střelecky táhly hlavně zmiňovaná Gajdošíková se Slovákovou, po pěkných akcích se však prosazovaly i Šustková, Jandásková a Lukšíková. Gól nedala pouze spojka Varjassiová, která dohrávala se zraněním. „Snažíme se hrát rychlou házenou. Je to lepší, protože pak dáváme snadné branky," řekla veselská křídelnice Klára Jandásková.

Podle ní rozhodl středeční duel začátek střetnutí. „Byly jsme opravdu nahecované a úvod nám vyšel. Vytvořily jsme si náskok, který jsme si hlídaly," pravila Jandásková.

Ta po zápase přiznala, že konfrontaci s Wiener Neustadtem braly Veselanky dost prestižně. „Hodně jsme chtěly vyhrát. Proto jsme rády, že se nám povedlo podat týmový výkon," pronesla jedna z nejzkušenějších hráček slováckého celku.

Rakušanky se sice po přestávce snažily výsledek zvrátit, ale dobře hrající panenky už náskok nepustily. „V přípravě vyhráváme, což je asi velké překvapení. Ale s holkami se snažíme, týmový duch je dobrý. Navíc fyzicky jsme dobře připravené," ujistila Jandásková.

Podle kouče Ľuboše Hudáka navíc Veselí neodkrylo před startem interligy všechny karty. „Shodou okolností jsme všechny dosavadní zápasy vyhráli. S tím jsme ani nepočítali, vždyť na soupeře jsme se nijak zvlášť nepřipravovali. V přípravě navíc nechceme všechno ukazovat.

Jenom doufám, že těmito výsledky neurazíme štěstěnu a že nám to takto půjde i v interlize," pronesl nový trenér slováckého celku, který dal proti přednímu rakouskému týmu prostor všem hráčkám. „Snažíme se děvčata točit, abychom dokázaly hrát pod tlakem. Chceme, aby holky byly na hřišti vyčerpané," říká Hudák.

Ten byl s výkonem svých svěřenkyň spokojený. I když i rezervy ve hře slovenský kouč našel. „Útočné fázi jsme se na trénincích věnovali více než obraně, což na naší hře bylo i vidět. Teď jsme se o tom bavili, že budeme muset zapracovat na souhře v defenzivě. Při některých kombinacích soupeře nám to v ní vázne. Hlavně ve středu obrany nám vznikají velké prostory," všiml si.

Na odstranění nedostatků a vypilování nácviků mají panenky více než dva týdny. „Před soutěží budeme pouze trénovat. Chceme dotáhnout do konce ještě nějaké věci," dodal Hudák.

Přípravná házená

HC Veselí nad Moravou – ZV Handball McDonald´s Wiener Neustadt 27:24 (14:11)

Veselí nad Moravou: Nejezchlebová, Stojarová, Lekešová – Gajdošíková 9/1, Vargová 2/1, Vinklárková 1, Jandásková 3, Vysloužilová 1, Štetáková 2/1, Šustková 3, Varjassiová, Lukšíková 2, Slováková 4.