Mladý tým neuspěl ani ve druhém zápase po náhlém odchodu kouče Ľuboše Hudáka do Mostu. V minulém kole pod vedením dočasného trenéra Milana Budaye prohrál na Slavii. Poté družstvo převzal slovenský kouč Packa. Bývalý reprezentační brankář, který se zúčastnil dvou světových šampionátů i olympijských her v Montrealu, se snažil slovácký celek znovu nastartovat. Ani jemu se nepovedlo zastavit neúspěšnou sérii týmu, který prohrál počtvrté za sebou.

Prešov zaznamenal teprve druhé vítězství v sezoně, s Veselím ale vyhrál zaslouženě. „Udělali jsme mnoho technických chyb a měli jsme velmi malou úspěšnost střelby, což rozhodlo. Je vidět, že družstvo má malou kondici a je slabé. Spolupráce v útoku i obraně je velmi špatná," řekl po sobotním střetnutí Ján Packa.

Nový veselský kormidelník má k dispozici úzký kádr. V Prešově se navíc brzy zranila pivotka Nikola Vinklárková. Dvaadvacetiletá hráčka si při obranném zákroku na levé ruce vykloubila prsteníček a zápas pro ni předčasně skončil. „Vrchní kloub se mi otočil do pravého uhlu. Zkusila jsem si ho dát zpět, ale nešlo," uvedla Vinklárková, která v neděli absolvovala důkladné vyšetření v uherskohradišťské nemocnici. „Byla jsem na rentgenu a mám to zlomené," povzdechla si mladá házenkářka, která bude Veselí v dalších utkáních citelně chybět. „Bez házené budu tak měsíc. Ve středu tam jedu zase a dají mi tam železo," hlásila smutně Vinklárková.

Panenky nezačaly v Prešově, kam odjely už v pátek a přespaly ve Spišské Nové Vsi, zle. Jihomoravanky se dostaly do vedení a prvních dvacet minut udržovaly dvoubrankový náskok.

Ve 22. minutě bojující domácí tým skóre srovnal a znovu už Veselí do vedení nepustil. Do kabin šly Prešovanky s dvougólovým náskokem. Domácí tým táhly hlavně Babuková, Kuti a Šutranová.

Hostujícímu celku ke zvratu nepomohla poločasová přestávka ani přesné zásahy mladých spojek Gajdošíkové a Šustkové. Prešov totiž na začátku druhého poločasu vedení navýšil na čtyři góly a odstup si udržovaly až do závěrečného hvizdu.

Veselí se snažilo ve zbytku utkání urvat alespoň bod, ale nakonec znovu padlo. „Nehrály jsme zase tak špatně. Bohužel jsme neproměnily spoustu tutovek. Pokud nebudeme dávat z jasných pozici branky, těžko budeme vyhrávat," ví Vinklárková.

Slováckému celku k bodům nepomohly ani zákroky brankářky Vandy Nejezchlebové. „Prešov je v domácím prostředí silný. Navíc mu všechno hrálo do karet. Soupeř měl více štěstí než my, navíc v brance měl gólmanku Medveďovou, která byla ve skvělé formě. Ale zásadní problém byl asi v našem útoku. Těžko jsme si vytvářely šance. Když už jsme domácí obranu překonaly, tak jsme zase ztroskotaly v koncovce," posteskla si opora Veselí.

Interliga pokračuje zase o víkendu. Házenkářky Veselí nad Moravou se v sobotu představí zase doma. Zápas s Partizánským začíná v 17.00.

Interliga žen, 12. kolo

Bemaco Prešov – HC Veselí nad Moravou 23:20 (15:13)

Nejvíce branek: Babuková, Kuti a Šutranová 5 – Gajdošíková 7, Šustková 4, Vargová 3.

Rozhodčí: Haščík, Sivák.

Sedmimetrové hody: 4/3 – 5/3.

Vyloučení: 6/3.

Diváci: 250.

Prešov: Medvědová, Lorenčíková, Tomášová – Kocanová, M. Kundratová, Nemčíková 1, Novická 1, Šutranová 5/2, B. Kundratová, Simič 1, Babuková 5, Kuti 5/1, Vencuriková, Čirčová 3, Harčarufková 2, Jevčáková.

Veselí nad Moravou: Nejezchlebová, Stojarová, Lekešová – Varjassiová 2, Vysloužilová, Jandásková 1, Slováková, Vinklárková 2, Šustková 4, Gajdošíková 7, Vargová 3, Štetáková 1.

Výsledky 12. kola: Písek – Zlín 25:24 (13:14), Michalovce – Partizánske 25:22 (13:8), Olomouc – Šaľa 29:28 (19:11), ŠKP Bratislava – Most 13:41 (3:21), Slavia Praha – Poruba 19:25 (12:13).