Proti aktuálně nejlepšímu českému týmu mělo Veselí těžkou úlohu. Zvlášť když se muselo obejít bez dvou klíčových hráček – brankářky Lekešové a spojky Michnové.

Hostující celek měl drtivý nástup do utkání, když už ve 13. minutě vedl 2:9. To se ukázalo pro další průběh utkání jako rozhodující. Od tohoto okamžiku totiž diváci sledovali vyrovnanou hru.

Do poločasu stačily Panenky stáhnout ztrátu o jednu branku (10:16) ve druhé půli se dostaly ještě o branku blíž (ve 38. minutě 14:19). Navíc scházelo málo a Veselí se mohlo ještě více dotáhnout. Jenže Pastorková střelou přes celé hřiště minula odkrytou bránu severočeského týmu. Veselí doplácelo na ukvapenou hru v útoku a na neproměňování šancí, v obraně podal dobrý výkon. Hostující celek hrál pozorně v obraně a těžil zejména z rychlých protiútoků, v nichž byl naprosto smrtící.

Fotbalisté Bzence (v zelených dresech).
Bzenec si spravil chuť. Doma nastřílel Humpolci čtyři góly

Tým vítězů střelecky táhla dvojice bývalých hráček Veselí: Mikulčiková a Šustková. „V první půli jsme udělali hodně chyb a neproměňovali vyložené šance. Následně jsme dostávali z rychlých útoků góly. Ve druhé půli jsme zbytečně rychle přicházeli o míče. Dlouho hrajeme v obraně a následně se za pět sekund zbavíme balonu zbytečnou přihrávkou nebo střelou. To byly chyby, které se nemohou stávat,“ uvedl po utkání domácí trenér Luboš Hudák.

Druhé utkání semifinálové série se hraje v sobotu od 18 hodin v Mostu.