Ambiciózní projekt je zaměřený na všeobecnou sportovní přípravu dětí od sedmi do dvanácti let. Chlapci a dívky se pod vedením odborných trenérů ve sportovním areálu VK Hodonín u řeky Moravy seznamovali se sportovními aktivitami. Vše se odehrávalo v duchu voda, země, vzduch a oheň. „Cílem projektu je vytvořit dostatečně širokou mládežnickou základnu, která by mohla v budoucnu nahradit stávající členy. Chceme jít ve stopách jiných sportů. Vždyť třeba atleti nebo fotbalisté zakládají přípravky a věnují se dětem. Víme, že si své nástupce musíme vychovat sami,“ říká trenér VK Hodonín Andre Rédr.


U vody se děti seznámily s různými sportovními plavidly. „Vyzkoušeli si jízdu na kajaku, v kanoi, na raftu, dračích lodích, paddleboardech, veslařských lodích, vodních lyžích nebo se jenom učili plavat,“ informuje Rédr.


Na zemi zase všechno bylo v duchu fair play. „Děti hráli především míčové, ale také bojové a jiné hry, při kterých se zaměřovali na férovost, týmovost a soutěživost. Ve vzduchu zase visely a postupnými kroky přes lana, kruhy, hrazdy se dostaly na stromy nebo lezeckou stěnu,“ uvedl Rédr. Zmiňovaný oheň reprezentoval silnou a důležitou skupinu, která zahrnovala atletiku nebo gymnastiku v podobě překážkových běhů, opičích drah a různých prvků zaměřených na pohyb jako základ života. „I když jsme veslařský oddíl, dbáme u nejmenších dětí především na všeobecnou pohybovou aktivitu s tím, že veslování je zatím až na posledním místě, protože je to velmi tvrdý sport a doporučuje se až od dvanácti let,“ upozorňuje Rédr.


O letních prázdninách si však děti odpočinou. Většina z nich se ale přihlásila na sportovně vedený příměstský tábor zaměřený právě na pohyb a jeho všestrannost. „Tento kemp je určen pro děti od šesti do dvanácti let,“dodává hodonínský kouč.