Višváder si svoji premiéru v nové roli hrajícího kouče odbyl na sobotním turnaji česko-slovenského přátelství, který se za účasti čtyř týmů uskutečnil ve sportovní hale TEZA. „Byl to nejen pro mě takový první test. I když organizace hry byla na slabší úrovni, šanci dostali i kluci z béčka,“ uvedl Višváder po úvodním zápase s Rehab Klinik Baraberi Bratislava.

Pořádající Tango sice zdolalo slovenského druholigového soupeře 3:1, přesto má jihomoravské mužstvo spoustu práce před sebou. „Musíme ke všemu přistupovat na sto procent. Nesmíme si myslet, že úroveň ve druhé lize bude horší. Víme, že po nás každý půjde. Nikdo nám nedá nic zadarmo jenom proto, že jsme Tango,“ ví nejen Višváder.

Sedmadvacetiletý futsalista patřil v minulé sezoně ke stěžejním hráčům slováckého celku v Chance lize, v novém ročníku ovšem bude své spoluhráče řídit přímo z palubovky. „Oslovili mě lidé z vedení klubu. Po krátkých rozhovorech jsme si určili pravidla, jak by to mělo na trénincích i v zápasech fungovat. Chceme kompetence rozdělit tak, aby každý věděl, co má dělat. Prostě aby to fungovalo,“ říká Višváder.

Ilustrační foto.
Okresní přebor: Šardice i Vnorovy venku pouze remizovaly

Ten šest let strávil v bratislavském Slovanu, kde se věnoval mládeži. V minulé sezoně vedl fotbalisty Štvrtku na Ostrove, kteří hrají pátou slovenskou ligu. „Futsal jsem nikdy dřív netrénoval, je to pro mě novinka,“ přiznává Višváder. „Věřím však tomu, že se rychle přeorientuji a že mi to půjde. Snad budou kluci, vedení klubu i diváci spokojení,“ přidává.

Nový trenér Tanga bude pracovat se stejným kádrem jako jeho předchůdce Berky. „Pokud tým zůstane pohromadě, má na to, aby se vrátil zpět do ligy,“ říká Višváder.

Právě návrat do nejvyšší futsalové soutěže je jediným cílem futsalistů Hodonína pro další soutěžní ročník. „Věřím, že za rok budeme zase prvoligoví,“ prohlásil trenér Tanga.

Letní příprava ovšem nijak drsná nebude. Většina hráčů se nyní věnuje velkému fotbalu, na futsal tak budou mít čas až po skončení podzimní části, kdy se začne Tangovat scházet dvakrát týdně. Do té doby budou trénovat Hodonínští pouze ve čtvrtek. Výjimkou jsou borci z Brna, kteří se budou scházet i v jiné dny.

Hodonínští hokejisté se od pondělí připravují na ledě. Trenéři Stanislav Beťko s Janem Prčíkem rozdělili hráče na polovinu.
Drtiči už trénují na ledě. Trenéři rozdělili hráče na dvě poloviny