V konkurenci osmadvaceti oddílů tančili Hodonínští v kategoriích Country, Line dance a Cloggingu, americkém stepu. „Na Ryengli se nás už od září připravovalo devatenáct děvčat a dva chlapci. Tréninky jsme měli každý víkend," uvedla choreografka Petra Durnová. Dřina se vyplatila. V kategorii Line dance starší děvčata zvítězila, hned za nimi skončila mladší děvčata Black nad White. „V kategorii Country jsme se dostali do úzkého finále, ale na pomyslnou bednu jsme se nedostali," uvedla choreografka. 
V minulých letech hodonínští tanečníci kategorii Country vyhráli čtyřikrát po sobě. Letos si klasické country zatancovali dva hoši a deset holek. „Víc kluků ani nemáme, takže tímto apelujeme na mužské pokolení. Kdo má zájem o tanec, ať se k nám přidá," vyzvala Durnová.

Tanečnice se prostepovaly do finále v kategorii clogging převlečené za muže. „Toto vystoupení má úspěch, protože se v něm skrývá trochu děje a můžeme se v něm kreativně tanečně i výrazově vyžít," popsala choreografka.

Každý rok si Hodonínští šijí nové kostýmy, které se na soutěžích také hodnotí. Tvoří si vlastní nové choreografie, kterými se pak snaží ohromit obecenstvo a porotu. „Obhájit prvenství je rok od roku těžší. I když klubů v posledních letech ubývá, ty stávající vymýšlejí stále lepší choreografie," řekla tanečnice.

Všichni členové klubu se představí na lednovém Country bálu, který hromadně s vedoucí klubu už po patnácté organizují. „Přijďte se tradičně pobavit na náš bál, máte se na co těšit," láká Durnová.