„Byl to nejlepší rok v kariéře,“ říká Horníček, který měl hlavně ve druhé polovině loňského roku skvělou formu. Ta vygradovala právě na mistrovství světa, kde hodonínskému zápasníkovi jen těsně unikla bronzová medaile. „V Maďarsku se sešlo hodně okolností. Měl jsem výkonnost, shodil jsem váhu a ještě jsem si dobře sáhl na los. Hned z toho bylo páté místo,“ usmíval se Horníček.

Ten je několik let členem české mládežnické reprezentace. Letošní první závod však talentovanému mladíkovi zase tolik nevyšel. Nováček v juniorské kategorii vybojoval na národním šampionátu ve váze do šestašedesáti kilogramů bronzovou medaili.

Horníček porazil v boji o třetí místo nejtěsnějším možným způsobem na technické body ve třech periodách dalšího hodonínského zápasníka Jakuba Martince.

Jiný závodník by se bronzem chlubil, Horníček byl však zklamaný. „Byl jsem po nemoci a nepodal jsem takový výkon, jaký jsem čekal,“ řekl syn bývalého skvělého fotbalisty a současného kouče Lužic.

Horníček není na začátku nové sezony ve formě. „Letos jsem začal špatně. Musím více trénovat a dostat se zpět na vrchol. Hodně by mě mrzelo, kdybych vypadl z reprezentace a objížděl méně turnajů,“ pravil.

Mladého sportovce připravily o formu hlavně zdravotní problémy. „Nedal jsem si říct a tak to dopadlo. V zimě jsem třeba chodil v letní bundě. Proto mě trápily respirační onemocnění, kvůli nachlazení mě bolely i záda,“ uvedl Horníček, který má v poslední době i problémy se spánkem. „V noci vůbec nespím. Když mám jít druhý den na těžký trénink, tak jsem pořádně vyčerpaný. Prostě to není ono,“ posteskl si úspěšný mladík.

Do dubna, kdy jsou na programu nejdůležitější turnaje sezony, se chce dostat Horníček do skvělé formy. Před sebou má hodonínský zápasník turnaj v Rakousku, 17. března se pak koná mistrovství České republiky.