V Číně se mu ozvaly problém s nohou. V závodě na 1500 metrů, který běžel jako jediný Evropan, skončil předposlední dvanáctý s časem 3:41 minuty. Vítězný Keňan Timothy Cheruiyot byl o deset sekund rychlejší. „Měl jsem už před závodem v Šanghaji trochu problém s nohou. Doplatil jsem i na strkanici, která mě dost rozhodila,“ povídá Sasínek.

Nuceně mění program a některé starty ruší, v ohrožení je i Memoriál Josefa Odložila v Praze 4. června. „Zranění se těžko specifikuje. Mám problém v oblasti achilovky. Podle vyšetření s ní nic nemám, ale je to nepříjemné,“ říká dvaadvacetiletý závodník.

Ondřej Ježek.
Před generálkou na brněnský závod relaxoval v Doningtonu Ježek u kulečníku

Léčí se střídavě v Hodoníně a v Praze u reprezentačních doktorů. Starosti mu přidělává hlavně příprava na srpnové mistrovství Evropy v Berlíně. „Ještě nemám zaběhlý limit, takže bude důležité, za jak dlouho se dám do kupy. Limit není tak těžký. Věřím, že ho stihnu splnit,“ hlásí Sasínek.

VYHLÍŽÍ ZLEPŠENÍ
Mílaři musejí pro evropský šampionát zaběhnout čas 3:40 minuty. „Snad letos zvládnu osobák, třeba 3:35. Jenže na kvalitnější závody se začnu připravovat o něco později,“ uvědomuje si běžec, jehož osobní rekord je 3:36,32 minuty.

Sasínek doufá, že si letos ještě vyzkouší Diamantovou ligu, která má před sebou po Eugene jedenáct podniků. „Diamantovka je vyloženě pro ty nejlepší. Samozřejmě se do ní chci dostávat, ale ještě asi nejsem v situaci, kdy si můžu říct, že na nějaký závod pojedu,“ sděluje.

Do Šanghaje dostal pozvánku na poslední chvíli. „Pomohlo mi, že je začátek sezony. Jde hodně o výkony i schopnosti manažera. Pocity ze Šanghaje však byly neuvěřitelné, jeden ze splněných snů,“ dodává.

V sobotu začal na brněnském výstavišti festival Re:publika k stému výročí vzniku Československa. Hlavním lákadlem je Slovanská epopej, výstavu zahájil premiér Andrej Babiš a slovenský premiér Peter Pellegrini.
Re:lax zóna ukáže Haškovu výstroj z Nagana, v sobotu dorazí Kometa i Valenta