Dlouholetý veselský hlasatel Jaroslav Cileček před nástupem obou družstev na palubovku raději všechny diváky v městské sportovní hale upozornil na fakt, že hráčka s číslem devět na zádech již není Jandásková, ale Zelinková. Slušně zaplněné ochozy novomanželce zatleskaly.

Rychlonohá křídelnice se pak divákům za příjemné uvítání odměnila výborným výkonem, který korunovala sedmi brankami. Ani povedené trefy kapitánky Zelinkové ovšem panenkám k výhře nestačily.

Jihomoravanky doma podlehly Duslu 27:28. „Podaly jsme výkon nad všechna očekávání. Holkám musím za přístup poděkovat. Všechny jsme se neskutečně snažily, nakonec nám vítězství o gól uniklo," posteskla si veselská křídelnice.

Slovácký celek favorita dlouho trápil. Ještě v 52. minutě vedly Jihomoravanky 25:22, ale v hektickém závěru o náskok přišly a do kabin odcházely se sklopenými hlavami a jednogólovou porážkou. „Šaľa měla spoustu práce, aby nás přemohla. Nakonec se jí to však povedlo," smutnila Zelinková.

Ta si na nové příjmení rychle zvykla, a tak se hlasateli při oznamování střelkyně branky ani vůbec nedivila. „Neměla jsem s tím žádný problém. Přišlo mi to normální," usmívala se sympatická házenkářka, která si obřad i svatební hostinu patřičně užila. Velká životní událost ale neměla na výkon zkušené hráčky žádný vliv. „Žádnou únavu jsem necítila," pronesla.

Úvodní duel nové interligový sezony se hrál v neděli právě kvůli Zelinkové, která na svoji svatbu vedení klubu v předstihu upozornila. Veselští funkcionáři tak měli dostatek prostoru termín zápasu změnit. „Svatba byla dlouho dopředu naplánovaná," potvrdila Zelinková.

Manžel Tomáš, který si střetnutí s Šaľou stejně jako další rodinní příslušníci nenechal ujít, ženě k účasti v zápase nedokázal zabránit. „Chvíli to zkoušel, ale pak zjistil, že neuspěje, tak to vzdal," uvedla Zelinková. „Přemluvit jsem se nenechala," přidala s úsměvem.

Jako správná kapitánka nenechala vracovská rodačka zbytek družstva ve štychu. I když Veselanky se Šaľou těsně prohrály, klíčová hráčka svého rozhodnutí v žádném případě nelitovala. „Bylo to v pohodě, hrálo se mi dobře," řekla.

Na první letošní body si házenkářky Veselí musejí počkat minimálně dva týdny, protože o víkendu mají volno. Další zápas je na programu až v sobotu 19. září, kdy doma hostí nováčka z Plzně. „Máme sice užší kádr i mladší tým než vloni, přesto zase budeme bojovat," slíbila. „Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Žádné velké cíle si ale nedáváme," dodala Zelinková.