Jiří Nevrkla bydlí na veselském sídlišti Chaloupky. Už šest let se ale bojí, že mu přímo pod okny začnou jezdit kamiony. Nové zastupitelstvo chce totiž opět po letech postavit v těsné blízkosti činžáků frekventovanou silnici. Lidé ze sídliště nyní znovu sepisujÍ petici. Jejich domy jsou totiž postaveny na směsi písku a jílu, v hloubce necelých tří metrů je spodní voda a oni se obávají, že zdi začnou praskat už ve chvíli, kdy sem najede těžká technika na stavbu silnice. Starosta Martin Bedrava novou cestu hájí tím, že se jedná o veřejně prospěšnou stavbu. „Vzhledem k tomu, že intenzita dopravy roste a dopravní situace ve VeselÍ se neustále zhoršuje, zastávám možnost přiblížení cesty k sídlišti Chaloupky,“ vysvětlil Bedrava.

Podle něj by pomohl jedině obchvat, ale ten prý není priorita. Cesta má nahradit současnou silnici ve směru na Blatnici. Ta však vede pod nízkým mostem, pod kterým neprojedou kamiony. S výstavbou silnice nesouhlasí ani opoziční zastupitelé. „Z praktického hlediska by se doprava přes město moc nezlepšila. Pouze zkomplikuje život lidem na Chaloupkách,“ míní sociální demokrat Ivan Ohlídal. Petici už podepsalo téměř tisíc lidí. „Při výstavbě paneláků nebyl proveden geologický průzkum. Ten se udělal až teď, protože jeden dům se vychýlil o čtrnáct centimetrů,“ řekl jeden z organizátorů petice Jiří Nevrkla. „Když se přistavovali balkony, museli zedníci postavit dvě patra na jedné straně a hned jít na druhou, aby se dům nenaklonil,“ uvedla další obyvatelka Zoja Hudečková. Lidé se navíc obávají, že cena bytů v domech, které začali sami opravovat, klesne.

Podle starosty bude cesta padesát metrů od domů a oddělí ji protihluková zeď. Lidé ze sídliště ale tvrdí, že vznikne jakési ghetto, které stejně nic nevyřeší.