„Značka Regionální potravina se na letošním třetím ročníku těší dobrému zájmu ze strany výrobců. Díky kampani pracujeme také na tom, aby ji znalo a vyhledávalo i co nejvíce zákazníků. Jde totiž o ty nejkvalitnější výrobky s ojedinělou chutí a vazbou na místní kraj," řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

V Jihomoravském kraji porota vybírá z více než sta přihlášených výrobků od pětatřiceti středních a malých výrobců. „Letos jsme na ocenění navrhli nejlepší výrobky v osmi z devíti kategorií. Nejsilnější zastoupení měly kategorie Masné výrobky tepelně opracované a Pekařské výrobky včetně těstovin," sdělil Jaromír Musil z Regionální agrární komory Jihomoravského kraje, která soutěž v regionu organizuje. Značka Regionální potravina se už třetím rokem uděluje nejlepším regionálním produktům ve třinácti krajích České republiky. V současnosti má tuto značku 273 potravinářských výrobků s právem užívat logo po dobu čtyř let.

Slavnostní ceremoniál předávání certifikátů a památečních plaket byl součástí Jihomoravských dožínek v Brně. Těch se mimo jiné zúčastnily v krojích i členky z folklórního souboru Ženušky z Ratíškovic.