Na okraji Bzence právě roste nová výrobní hala, nabídne zhruba sto nových pracovních míst. Výroba se rozjede naplno příští rok v březnu.
„Chystáme se tam přesunout stávající výrobu plastových oken,“ řekl jeden z jednatelů firmy RI okna Petr Ingr. Firma sídlí v areálu bývalého výrobce nábytku Trud, kde má několik dalších výrobních hal.

Plastová okna se mají stěhovat do nových prostor na okraji Bzence. V Trudu zůstane výroba hliníkových oken a majitelé uvažují také o výrobě stínícího zařízení.

Nová hala má být hotová do konce tohoto roku. V lednu chtějí majitelé začít zkušební provoz a naplno by se měla výroba rozjet v březnu příštího roku. Práci v ní získá asi sto uchazečů o zaměstnání.

Pozemek koupila firma od města, které sem přivedlo inženýrské sítě.

„Město prodalo firmě část pozemku, na jeho zbývajících částech bude stát obchodní dům a obytné domy,“ vysvětlil plány města místostarosta Bzence Marek Novoměstský. K tomu, aby mohla začít výstavba obchodního domu a bytů, je potřeba ještě posoudit vliv záplavového území kolem říčky Syrovínky.
„Rozvoj průmyslových zón v regionu velice vítáme, protože mají významný vliv na snižování nezaměstnanosti,“ uvedl ředitel úřadu práce Vladimír Šťáva.
Firma také využila nabídku od zlínského hokejového klubu a stala se jeho sponzorem.

„Na hokej do Zlína jsme jezdili už jako děcka, a když přestalo klub sponzorovat Hamé, využili jsme toho a stali jsme se jeho sponzorem,“ uvedl Petr Ingr. Kromě zápasů jezdí teď do Zlína i na schůze klubu.