U požáru rodinného domu ve Bzenci zasahovali hasiči, záchranáři i policisté.Operační středisko hasičů přijalo ráno oznámení, že se z přízemního domu ve Bzenci valí kouř. Operátor na místo vyslal profesionální jednotky z Veselí nad Moravou, Kyjova a Hodonína, které doplnili členové dobrovolného sboru z Vracova.

K události jako první přijeli veselští hasiči. „V dýchacích přístrojích okamžitě vnikli přes okno do domu. Pomocí termokamery se jim v silně zakouřeném interiéru podařilo najít bezvládné tělo muže," informoval o zásahu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Jakmile hasiči vynesli zraněného ven, pustili se do jeho resuscitace. „Použili při tom externí automatizovaný defibrilátor. S oživováním následně pokračovala posádka záchranné služby," nastínil mluvčí.

Záchranářskému týmu se nakonec podařilo u vážně popáleného muže obnovit životní funkce a jeho stav přímo v terénu stabilizovat. „I přesto potřeboval zraněný podporu přístrojů, umělou plicní ventilaci a dohled lékaře," sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová . Upozornila, že muž utrpěl závažné popáleniny a inhalační trauma. „Musel být převezen do popáleninového traumacentra ve Fakultní nemocnici Brno," dodala.

Podle jednoho ze sousedů v domě bydlel syn majitelky. „Vůbec netušíme, co se mohlo stát," konstatoval postarší muž při pohledu na zasahující sbory.

Hasiči dostali plameny pod kontrolu za pár minut, krátce před jedenáctou hodinou dopoledne je zcela zlikvidovali a místa se ujal vyšetřovatel, který určí příčinu události. Škodu předběžně odhadl na půl milionu korun. „Požár zasáhl jenom jednu místnost, ale kouř i další přiléhající části domu," dodal Mikoška.