Nejenom silný vítr za poslední dny potrápil hasiče na jižní Moravě. Právě když odklízeli poslední následky řádění přírodního živlu, dorazila na operační středisko naléhavá prosba o pomoc. „Mělo se jednat o požár hospody. V době příjezdu první jednotky byla celá střecha objektu v plamenech," vypověděl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

Zasahující jednotky nasadily šest vodních proudů. Narazily ovšem na komplikace. „Půda totiž byla plná zásob dřeva," podotkl mluvčí.

Upozornil, že oheň a hustý kouř se začal rozšiřovat i na sousední dům, kde v té době pobývaly dvě obyvatelky. „Právě před kouřem utekly. Kolegové jim poskytli přikrývky na zahřátí a teplé nápoje," uvedl Jirouš.

Jednou z nich byla Marie Slováková. Asi do půl páté zůstala naproti v hasičárně. „Potom nás odvezli do Tasova na ubytovnu. Vrátila jsem se teprve teď a jdu se podívat, jak to vypadá. Ještěže nechytl i náš dům," řekla ve středu asi v půl jedenácté dopoledne žena.

Hasičům se podařilo sousední stavení ochránit a sedlovou střechu uhasit. „Následně začali uskladněné dřevo rozebírat a odklízet," sdělil mluvčí. Místa se poté ujal vyšetřovatel a předběžně určil výši škody. Odhadl ji na dva miliony korun. „Případem se bude i nadále zabývat," dodal Jirouš.

Policisté na místě události, při níž se nikdo nezranil, pomohli zajistit okolí podniku. „Po dobu vyšetřování jsme spolupracovali s hasiči. Příčina požáru totiž zatím není zcela zřejmá. Zajistili jsme, aby do prostoru nevstupoval ten, kdo tam nemá co dělat," informoval hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.