Hořet začalo v bytovém domě v sobotu 20. května ráno. Do ulice Pravoslava Veselého vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči."Zasahujeme u požáru bytu ve třetím patře. Vyhlášen je druhý stupeň poplachu,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Hořelo však i v bytě o patro výš, plameny se dostaly i na střechu domu. „Při zásahu využíváme výškovou techniku,“ doplnil mluvčí.

Na místo vyjeli také záchranáři.“Čtyři lidé se nadýchali kouře, záchranáři je převezli do nemocnice v Hodoníně,“ doplnila informaci mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Truksová Zuchová.

Kolem deváté hodiny dopoledne už hasiči na místě požár dohašovali."Momentálně dohašujeme a vyklízíme byt. Na místě je vyšetřovatel," dodal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Na místě s plameny bojovali profesionální hasiči z Hodonína a další čtyři jednotky sboru dobrovolných hasičů. "Hasiči nasadili na likvidaci požáru tři vodní proudy," doplnil mluvčí hasičů.

Při požáru v Hodoníně se zplodin nadýchalo osm lidí, z toho čtyři děti. Hořet začalo ve sklepě bytového domu v ulici Pravoslava Veselého.
Evakuace v Hodoníně. Po požáru skončilo v nemocnici osm lidí, z toho čtyři děti

Požár napáchal v domě škodu za pět milionů korun. Obec řeší náhradní ubytování pro některé obyvatele domu.

Hodonínem se houkačky rozezněly i o den dřív. V pátek před čtvrtou hodinou odpolední hasiči a záchranáři mířili k vlakovému nádraží, kde hořelo na tamní ubytovně.