Gastrický balonek

Už jste slyšeli o gastrickém balonku z programu Elipse? Jedná se o čtyřměsíční hubnoucí program, který můžete podstoupit pod dohledem odborníků na Klinice Yes Visage. Celý proces, od schůzky s lékařem až po zavedení kapsle do žaludku, nevyžaduje více než půl hodiny. Dokonce ani anestezie není zapotřebí, vše je naprosto šetrné a bezbolestné.

Jak to probíhá?

Jednoduše spolknete kapsli s úzkým katetrem. Po jejím rozpuštění se v žaludku objeví prázdný balonek. Lékař jej pomocí katetru naplní fyziologickým roztokem do objemu 550 ml. Tak velký balonek zajistí, že dříve získáte pocit sytosti a přijímáte tak menší množství stravy.

Lehká letní snídaně, jogurt, ovoce a ořechy.
Život si okořeňte pepřem nebo chilli a uvidíte, jak rychle kila půjdou dolů

Po zákroku můžete odejít domů, hospitalizace není nutná. Zůstanete jen v pravidelném kontaktu s nutričním terapeutem, který vám připraví jídelníček a následně kontroluje výsledky hubnutí. Po uplynutí 16 týdnů dochází k samovolnému vypuštění balonku a jeho vyloučení ven z těla. Nemusíte se bát, polyuretanový materiál, ze kterého je vyroben, nezpůsobuje žádné komplikace. Podle klinické studie můžete díky této metodě zhubnout 10 až 15 procent z celkové tělesné hmotnosti.

Chirurgická liposukce

„Poměrně velký zájem je o plastiky břicha,“ uvádí doktor Martin Molitor, primář Kliniky Yes Visage. „Odhaduji, že některou formu žádá přibližně 15 až 20 procent klientů, kteří k nám přijdou na konzultaci.“ Vyhledávaná je podle něj především liposukce, tedy chirurgické odstranění přebytků tuku v břišních partiích. Ta je vhodná především pro ty, kteří nejsou schopni se jich zbavit cvičením ani úpravou jídelníčku.

Jak to probíhá?

Malými kožními vpichy se do tukové tkáně zavede dutá kanyla, která je napojena na podtlak, díky němuž se tuk vhání z těla ven do sběrné nádoby. U štíhlých klientů s přebytkem tuku v podbřišku se podle primáře Molitora odsaje kolem 300 až 400 mililitrů, u lidí s větším břichem se dá odsát 2000 až 3000 mililitrů. Po zákroku je následně po dobu 4 až 8 týdnů nutné nosit elastický kompresivní návlek. Po zahojení ran můžete pokračovat v plné fyzické aktivitě, avšak hojicí proces a vyzrávání jizev a tkání probíhá dále a zcela ukončen je přibližně rok po operaci.

Lidé si často dávají předsevzetí ohledně hubnutí.
Předsevzetí mají i své stinné stránky. Češi dělají chyby, kterými si ublíží

Ultrazvuková liposukce

Liposukční zákrok s pomocí ultrazvuku patří k novinkám v České republice. Tukových polštářů zbavuje jednou provždy s pomocí nové technologie ultrazvukové liposukce s liftingovým efektem. Takzvaná mikro lipokavitace (LESC) pracuje se studenou ultrazvukovou sondou o průměru 2 milimetry přímo v tukové tkáni. „Bezpečnost zákroku je zaručena díky umístění kavitační jednotky (30–40 kHz) v rukojeti kanyly. Teplota přímo na hrotu sondy je pouze 25 stupňů Celsia, díky čemuž nemůže dojít k tepelnému poškození pokožky a okolních tkání během zákroku, tak jako se to občas děje u jiných podobných metod,“ upozorňuje lékařka Kateřina Adamcová z Laserové a estetické kliniky Artmedica.

Jak to probíhá?

Zákrok se provádí v lokální anestezii a je málo invazivní. Z malých 2 až 3 vpichů nebo řezů se aplikuje do ošetřované oblasti speciální tumescenční roztok. Následně se tuková vrstva a přilehlá kůže ošetří ultrazvukovou sondou a nechtěný tuk se odsaje. Zákrok trvá, podle velikosti ošetřované partie, od 30 do 50 minut. Pacient si hned po zákroku oblékne kompresivní prádlo, pro dokonalé zhojení ho nosí 6 týdnů. Není potřeba hospitalizace ani dlouhá rekonvalescence. „Hezký efekt je viditelný již po odložení kompresivního prádla, konečný a nejkrásnější efekt je patrný zhruba za 3 měsíce po zákroku,“ říká Adamcová.

Zmrazení tukových buněk

Možná jste se s metodou zmrazení tukových buněk již setkali, není u nás ani ve světě žádnou novinkou, přesto je stále oblíbená. Není totiž náročná, není k ní potřeba ani skalpel, ani narkóza, ani lékař. Zvládne ji školený personál. Odstraňování tukových polštářů s pomocí zmrazení v oblasti břicha i boků se nazývá kryolipolýza. Metoda vyšla z výzkumu, který prokázal, že tukové buňky jsou více citlivé na chlad než pokožka, nervy a svaly, a na základě tohoto zjištění vznikl speciální přístroj. Ochlazení zvolených partií spouští takzvanou apoptózu, což znamená, že tukové buňky dostanou signál k postupnému vymizení. Bílé krvinky je následně odstraní ven z těla. Tkáň obklopující tukové buňky je před tímto procesem chráněna, protože neodpovídá na ochlazení.

Jak to probíhá?

Lékař do speciální hadice nasaje problematickou oblast těla (například podbřišek) a začne ji ochlazovat na teplotu cca -8 OC. Ošetření zabere zhruba hodinu, pak se můžete vrátit k běžným aktivitám. Díky velkému záběru tukové tkáně při jediné aplikaci dochází k úbytku minimálně 25 procent tukových buněk v ošetřované oblasti. Výsledek je viditelný již po jednom až dvou měsících a hlavně je trvalý.

Udržení váhy je často obtížnější než samotné hubnutí.
RADA: Jak si váhu udržet

Kavitace nízkofrekvenčním ultrazvukem

Francouzský přístroj CAVITALyse v kosmetickém studiu Korunka pracuje na principu nízkofrekvenční ultrazvukové kavitace při bezbolestné liposukci pro odbourávání tuku a formování postavy. Principem kavitace je implozivní rozbití membrány tukových buněk ultrazvukem. Obsah buněk se uvolní, dostane se do mezibuněčného prostoru a následně je odplaven lymfatickými a močovými cestami ven z těla.

Jak to probíhá?

Působením ultrazvukových vln dochází k tlakové stimulaci a následnému rozkladu tukové tkáně. Uvolněný tuk ve formě triglyceridů je metabolicky přeměněn na glycerol a volné tukové kyseliny. Vodou rozpustný glycerol je využitý jako zdroj energie a nerozpustné volné tukové kyseliny jsou přeneseny do jater, kde jsou zpracovány. Tuk je tedy odváděn z těla ven. Vhodné je doplnit ošetření o lymfatickou masáž.

Tlakové mikrovibrace

Absolutní novinkou je lékařská technologie přístroje Endospheres Therapy AK Body, která využívá tlakové mikrovibrace a poradí si s tukovými buňkami a nadváhou. Prostřednictvím válečku tvořeného 55 hypoalergenními silikonovými kuličkami se vytvářejí mechanické vibrace s nízkou frekvencí, které působí přímo na lymfatickou stázi, akumulaci tekutin a agregáty tukových buněk.

Jak to probíhá?

Zvláštní plástové uspořádání vibračních prvků na válci spolu s mikrokompresí prováděnou na tkáních vytváří hlubokou stimulaci na úrovni cév a metabolismu. Tkáň podléhá zvýšenému „cévnímu cvičení“, což podporuje zlepšení mikrocirkulačního systému, odbourávání tukových buněk, zrychlení metabolismu a tvorbu kolagenu a elastinu. Ošetření přístrojem AK Body je příjemné, bezbolestné, neinvazivní, bezpečné a vhodné pro každého.

Změnit kosmetickou výbavu podle ročního období není na škodu.
Pleť si zaslouží péči i v zimě: S výkyvy teplot se nemusí organismus vyrovnat

Ruční masáž

I kosmetické ošetření dokáže úspěšně odstranit nechtěné tukové zásoby, přičemž v pase se dá zhubnout i několik centimetrů. Díky specifické masáži břicha dochází k vyprázdnění mezibuněčného prostoru, kdy se rozloží shluky tukových buněk.

Jak to probíhá?

Nejdříve se s pomocí silikonové masážní rukavice aplikuje speciální tělové mléko Lotion P5O Corps, které exfoliací tonizuje a vyrovnává pH pokožky a připravuje tělo na další ošetření. V druhé fázi se zapracuje speciální masážní technikou Booster Minceur, která má přesná pravidla a postupy. Složení výrobku podporuje odbourávání tuků, je bohaté na lipolytické a zpevňující aktivní ingredience, které působí současně zeštíhlujícím a intenzivním zpevňujícím efektem. Viditelně redukuje tuková ložiska právě v břišní oblasti.