Ano, i krádež může být zajímavá, zvlášť pro toho, koho neokradli. Ve velkých městech je zábavné, když ucítíte lapkovu ruku šmátralku ve své kapse nebo batohu. Řešení této situace je potom adrenalinovým zážitkem pro celou tramvaj.

V hodonínských rovinách se krade většinou tajně a za tmy. Nejlepším úlovkem jsou pro zloděje samozřejmě peníze. Jejich zdrojem jsou různé podniky, ale i spořiví důchodci a jejich šuplíkové nebo podpolštářové sejfy. Mezi zloději jsou i železní mužové, kteří dávají přednost tvrdé práci při krádežích kovů. Nedávno jeden z nich prošmejdil kontejner přímo ve výkupně.

Zloději, kteří mají rádi přírodu, zase navštěvují zahradní chatky a rekreační oblasti, kde mají velký výběr z různých mechanických hraček. Na Lučině nepohrdli ani sprchami. Zatím byla řeč o zlodějích profesionálech. K nim je třeba připočítat ještě amatérské zloděje, kteří občas někde objeví něco, co by se jim hodilo. Počestní občané se tak dostávají na šikmou plochu zločinu. No a firemní majetek patří přece tak trochu všem zaměstnancům. Jako za starých časů.