Stejně si pak spousta čtenářů stěžuje, že píšeme o hloupostech. Něco se ale stalo a v posledních týdnech je problém opačný. Nevíme, čemu se věnovat dříve. V prosinci to začalo žloutenkou ve Bzenci, červy nalezenými v rybí konzervě, mrtvolou u Vřesovic a nemocenkovými podvodníky z Nenkovic.

Pokračovalo to sice odlehčeně vstupem do Schengenu, který by sám zaplnil klidně celé noviny, ale poslední dny jsou opět neuvěřitelné. Skleněný střep ve sklenici od tatarky a teď dokonce mrtvá holčička. I kdyby se nepotvrdilo, že za její smrt může vlastní otec, úplně stačí informace, že ji dokázal uhodit.

Každý, kdo měl v náruči dvouměsíční dítě, mi musí dát za pravdu, že udeřit takové bezbranné miminko, které ještě ani pořádně neudrží vzpřímeně vlastní hlavu, je nehorázné. Co se to děje s naším zemědělským krajem, kde lišky dávají dobrou noc? Hemží se to tady poslední dobou vraždami.

Už si připadám, jako bych byl v nějakém velkoměstě, kde bují zločin a kde musí být člověk neustále na pozoru, aby si uchránil zdraví. Doufám, že se to znovu otočí a budeme muset psát raději o kurzech paličkování.