Věda dnes 05:30 Je libo kuličku z mamutího masa? Netradiční pochoutka má pomoci klimatu Australský potravinářský start-up Vow dokázal vytvořit masovou kuličku z mamutí DNA. Od…
Za jídlem 23.3.2023 Hovězí maso s květákem? Recept s chilli omáčkou ocení nejen drsní chlapi Máme pro vás tentokrát recept na hovězí trhané maso s pečeným květákem. Troufnete si i na chilli…
Za jídlem 17.3.2023 Vepřová panenka: Omáčka se špenátem a paprikou dodá masu zajímavou chuť Kombinaci vepřové panenky a omáčky, v niž nechybí špenát nebo paprika, odolá málokdo. Poněkud…
Za jídlem 5.3.2023 Dušená krkovička na mrkvi: Vylepšená chuť tohoto receptu vás dostane Snadná a rychlá příprava není jediným lákadlem tohoto receptu. Výsledná chuť vás mile překvapí.…
Za jídlem 27.2.2023 Flexitariánů v Česku přibývá. Maso na talíři omezují kvůli etice i novým chutím Nenarodila se do rodiny vegetariánů ani mezi nimi nevyrostla, přesto už několik let svůj…
Za jídlem 27.2.2023 Vynikající masové rolády: I s minimem surovin vyčarujete lahodný oběd Masové rolády nedělám často, ale když už, tak si dám záležet. K tomuto jídlu se hodí jakákoliv…
Doma 21.2.2023 17 Při řevu krále zvířat tuhne krev žilách. Kde všude v českých zoo lze vidět lva Síla, majestátní vzhled i odhodlání, s jakým si chrání své území jako pravý král, vynesly lva na…
Zvířecí deník a chovatelství 14.2.2023 8 Jak a proč chovat kozy? Mléko i maso patří mezi zdravé delikatesy Chov koz se netěší takové popularitě jako chov ovcí. Možná proto, že kozy provází pověst…
Za jídlem 14.2.2023 Hovězí maso na šalotce: Snadný recept, kterým potěšíte rodinu i návštěvu Máme pro vás tip na výborný oběd nebo večeři. Aby jídlo bylo na stole včas, vyplatí se s vařením…
Kultura 11.2.2023 42 Rekordní masopustní dobroty: Klobása z 21 druhů masa i tlačenka dlouhá 27 metrů Masopust je třídenní svátek a slavnostní období mezi Vánocemi a postní dobou. Je potřeba si ho…
Kultura 10.2.2023 Masopust na talíři: Zkuste černou polévku, guláš nebo tradiční koblihy Masopust je nejveselejší svátek roku a slaví se také dobrým jídlem. Předci to měli dobře…
Objevy 8.2.2023 Nudný jídelníček? Ne. Neandrtálci milovali jídlo, které je pochoutkou i dnes Nový výzkum ukázal, že na mořských plodech si pochutnávali už neandrtálci před 90 tisíci lety. Na…
Za jídlem 5.2.2023 Plněná vepřová rolka vás nezklame. Příprava je dřina, ale výsledek za to stojí U přípravy tohoto jídla se možná trochu zapotíte, ale odměna stojí za to. Rolku samozřejmě můžete…
Za jídlem 3.2.2023 Posílí i zahřeje. Vietnamská polévka pho je ideální pro zimní odbobí Když jednou ochutnáte vietnamskou polévku pho, oblíbíte si ji. A teď je na ni ideální počasí.…
Zdraví 21.1.2023 4 Zpěvák Ben Cristovao odmítl kamarádovu výzvu zabít zvíře. Od té doby je veganem Leden je měsíc, který celosvětově patří výzvě Veganuary. Nabízí možnost během 30 dní vyzkoušet…
Za jídlem 29.12.2022 4 Obložené chlebíčky jsou s námi přes sto let. Ty nejlepší musí potěšit chuť i oko Neobejde se bez něj žádná rodinná oslava (silvestrovská už vůbec ne), existují na něj tisíce…
Zdraví 26.12.2022 5 Otravy z vánočních zbytků: Kdy vyhodit zbylý salát a jak je to s řízky Nevesele mohou vánoční svátky skončit pro ty, kdo se snaží dojíst všechny dobroty, nachystané na…
Za jídlem 22.12.2022 4 Kuba, houbovec, kapustnica. Jídla z hub vánoční tabuli sluší Houby jsou přesně ta komodita, na kterou se zima ptá tradiční otázkou: Copak jsi dělal v létě? (A…
Z okolí 19.12.2022 12 VIDEO: Netradiční akce v centru Brna, místo kaprů nabízejí štědrovečerního psa Necpěte se kapříky, zkuste čerstvé hafíky. Tímto pokřikem nabádá krájející řezník potřísněný od…
Kultura 13.12.2022 4 Zuzana Stirská: Nejraději mám pozici vleže, umím se ale i postavit na hlavu Zpívá s vlastním souborem Fine Gospel Time i sama. Hraje na klavír. Těžko lze Zuzanu Stirskou…
Aréna názorů 11.12.2022 My máme maso. Ó, my se máme… Přijde doba, kterou ovládnou vegani a pojídání masa bude nezpůsob?
Zvířecí deník a chovatelství 10.12.2022 5 Vosí hnízda, perníčkoví panáčci či slepované. Psí cukroví se stalo hitem Vánoc Pokud v těchto dnech zůstávají trouby ještě studené a spižírny prázdné, často přichází nervozita.…
Za jídlem 28.11.2022 Kousek Asie. Pikantní rýže s pečeným bokem nadchne snadnou přípravou Ideální oběd či večeře pro milovníky asijské kuchyně? Pikantní rýže s pečeným bokem. Marináda…
Za jídlem 26.11.2022 Oběd jako od šéfkuchaře. Příprava pečeného telecího krku vyžaduje trpělivost Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat trochu více času i peněz. Uvidíte ale, že výsledek…
Za jídlem 25.11.2022 Láká vás asijská kuchyně? Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou si zamilujete Hledáte tip na rychlý a chutný oběd? Příprava těchto Asií inspirovaných nudlí zabere sotva 10…
Aréna názorů 14.11.2022 Záchrana na dosah, a přece asi pozdě Záchranu planety nejspíš nestihneme, ale bude to jen o fous, o padesát let.
Za jídlem 26.10.2022 Rychle, levně, chutně: Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech s rýží Stačí si připravit pár ingrediencí a můžete jít na věc. Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech…
Příběhy 24.10.2022 17 Bujónka od tří sester z Kyjova: vaří s ní i finalisté televizního MasterChefa Ušetřit čas při vaření je dnes nemalý benefit. A právě na něj vsadily před šesti lety tři sestry…
Za jídlem 16.10.2022 Závitek z vepřového karé připomene letní grilovačky. Připravit jde i v kuchyni Sezona venkovního grilování pomalu, ale jistě končí. Grilovat se dá však nejen na zahradě či…
Za jídlem 9.10.2022 Vydatný a chutný oběd nebo večeře? Námořnické hovězí dodá energii Milujete hovězí maso? Tenhle recept můžete využít jako oběd nebo večeři. Není složitý a jistě by…
Zdravý život 1.10.2022 9 Veganství je v kurzu. Nevěřte pomluvám o rostlinné stravě, bez masa lze být Vegetariánství a veganství je v Čechách na vzestupu. Někteří odborníci na výživu sice ještě…
Za jídlem 26.9.2022 Hledáte oběd, který si všichni zamilují? Vyzkoušejte butter chicken Hedvábně jemná a intenzivně vonící omáčka s marinovaným kuřecím masem. Butter Chicken je po právu…
Zvířecí deník a chovatelství 23.9.2022 18 Cruela by koukala. Studentka si pořídila dalmatina s podivným genem Pamatujete si zlou Cruelu, která chtěla v pohádce 101 dalmatinů štěňata tohoto roztomilého…
Za jídlem 22.9.2022 Recept na kuře na paprice: Vykouzlete jídlo, které znaly už naše prababičky Kuře na paprice patří k oblíbeným rodinným receptům. Není proto divu, že nechybí ani v jídelníčku…
Za jídlem 20.9.2022 Plíživým zlodějem peněz je nadbytek. Jíst levněji může znamenat i zdravěji Čekají nás složité časy. Zdražování se týká všech a většina z nás hledá cestu, jak ušetřit.…
Zdraví 18.9.2022 Je sója zdravější než maso či mléko? Odbornice popsala největší mýty Nápoje či jídlo ze sóji a dalších rostlinných produktů se i v Česku staly oblíbenou součástí…
Za jídlem 12.9.2022 Recept, při kterém ušetříte: Kuřecí stehna na šalotce a žampionech Na tento oběd pro více hladových krků postačí pár surovin a zhruba půl hodiny času. Postup je…
Věda 5.9.2022 Mrtvá hmota jménem maso Existuje někoho, kdo dokáže změnit chutě na maso. Ne obrazně, ale doslova. Je to operace, po níž vás přejde chuť na maso, tuky i sladkosti. Obejde se bez…
Za jídlem 2.9.2022 3 Těhotnej kuchař radí, jak na burger „Na pánvi rozpalte trochu oleje a posaďte tam toho big boye. Má něco jako 220 gramů, tak bude potřebovat tři minuty z každé strany,“ radí Těhotnej kuchař,…
Udržitelnost v rodinném životě 17.8.2022 Domácí vaření v inflaci ušetří peníze. Vsaďte na vnitřnosti i odpad ze zeleniny S každým dalším nákupem saháme hlouběji do peněženky a řada lidí omezuje nákup surovin, které…
Hobby 16.8.2022 6 Sníst přes 202 knedlíků za hodinu se u nás zatím nikomu nepodařilo Máte rádi švestkové knedlíky? Já ano, ale zbaštit jich za pár minut desítky, to bych nezvládla…
Za jídlem 15.8.2022 30 Všudepřítomné vůně i jedinečná atmosféra. Food festivaly lákají stovky lidí Jedinečná atmosféra, tradiční i exotická jídla, pití a všudepřítomné vůně, jimž se nedá odolat.…
Zprávy z Česka 14.8.2022 Domácí vaření v inflaci ušetří peníze. Vsaďte na vnitřnosti i odpad ze zeleniny S každým dalším nákupem saháme hlouběji do peněženky a řada lidí omezuje nákup surovin, které…
Za jídlem 11.8.2022 Videorecept: Jak na papriky plněné zelím Papriky plněné zelím. Oblíbená pochoutka ke grilovanému masu, ale také laskomina na večerní…
Zprávy z Česka 8.8.2022 6 Burger bez zabíjení? Umělé maso má rizika, alternativ je víc, říká expert Nové trendy přinášejí do Česka alternativní potraviny, které mohou v budoucnu nahradit v…
Poradny 5.8.2022 8 Jak přežít ve zdraví letní grilování, když máte nemocné srdce nebo jste diabetik Léto bez pořádných grilovaček je dost nepředstavitelné. Jenže součástí posezení u grilu a…
Zprávy z Česka 28.7.2022 Masová konzerva za stovku? O hotovky v plechu či plastu je i přes zdražení zájem Mnoho Čechů si neumí kempování, turistické túry či čundr představit bez levnějších masových…
Hobby 16.7.2022 4 Víno místo piva. Letošním letním hitem je prosseco Nejen v létě stoupá obliba lehkých bílých i červených vín. Je to trend poslední doby. „Letním…
Zprávy z Česka 14.7.2022 FAKE NEWS Nizozemské farmáře ničí Bill Gates, tvrdí bývalá politička. Ničím to nedokládá Také v Česku se začalo po sociálních sítích masově šířit video bývalé nizozemské političky Evy…
Za jídlem 6.7.2022 Jídlo, které nasytí. Vyzkoušejte zapečené brambory s kuřecím masem a brokolicí Zapékání je jedním z nejoblíbenějších způsobů úpravy brambor. A není divu. Zapečené brambory s…