Městský ples v Hodoníně
KDY: sobota od 20.00
KDE: Dům kultury, Hodonín
ZA KOLIK: 499 korun

Na tradičním městském plese si v sobotu  18. ledna zatančí lidé v Hodoníně. Ples začne v osm hodin večer v místním Domě kultury. Návštěvníci se mohou těšit na kapely Zatrestband a Black Tower, které zahrají v hlavním sále. V kinosále zahraje k tanci a poslechu Cimbálová muzika Zádruha z Dolních Bojanovic a v kavárně se o zábavu postará DJ Kuba Švagera. Dále se účastníci mohou těšit na předtančení polonézy Tanečního klubu Orion Hodonín. Chybět nebude ani raut ve foyer budovy, ochutnávka vín a tombola. Vstupenky za 499 jsou v předprodeji na pokladně budovy, infocentru a online.

Twardoch zazpívá v Kyjově
KDY: sobota od 20.30
KDE: Pražírna Kyjov
ZA KOLIK: 100 korun

Aga Twardoch quartet zahraje v sobotu 18. ledna v Pražírně Kyjov. Lidé se mohou těšit na projekt polské zpěvačky a skladatelky Agnieszky Twardoch. Repertoár se skládá převážně z autorských písní zakořeněných v blues a jazzu s elementy popu a polské avantgardní scény osmdesátých a devadesátých let. Texty písní jsou inspirované polskou poezií minulého století a autorčinými osobními prožitky. Cílem tohoto projektu je podpořit živelnost jazzové improvizace. Aga Twardoch quartet přináší na českou a polskou scénu ojedinělý a svěží pohled na retro. Vstupné je sto korun. Koncert začne o půl deváté.

V Mikulčicích ochutnají pálenky
KDY: sobota od 14.00
KDE: Mikulčice
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

Životabudič i elixír mládí umocněný o vitamínovou bombu mohou zažít návštěvníci veřejné ochutnávky v Kulturním domě v Mikulčicích, kde se v sobotu 18. ledna bude konat devatenáctý ročník Koštu ovocných pálenek a kysaného zelí. Degustátoři ohodnotili celkem 1606 vzorků ovocných pálenek, likérů a specialit ze 138 obcí republiky. Celkovým šampionem se stala hruškovice 2018 z Tvarožné Lhoty. Akce začne ve dvě hodiny odpoledne. Od pěti hodin zahraje cimbálová muzika Dur z Hodonína. Zájemci mohou kysané zelí poslat do soutěže ještě v sobotu do desetï dopoledne.