Název akce ANDĚLSKÉ HODY
KDY: 27. - 29. září 
KDE: Veselí nad Moravou
ZA KOLIK: zdarma 

Andělské hody patří k nejoblíbenějším akcím ve Veselí nad Moravou. Město ožije folklorem, lidovými tradicemi i koncerty cimbálových muzik. Hlavní přípravy na hody i s doprovodním programem se uskuteční v pátek 27. září, kdy se nazdobí a postaví máj. V sobotu se pak lidé mohou těšit na košt burčáků a místních specialit, husí hody, kolotoče nebo průvod krojovaných. Nebude chybět ani tradiční večerní hodová zábava v kulturním domě. Posledním hodovým dnem je neděle, koná se slavnostní hodová mše a příchozí se dočkají také zpívání před kostelem.

Název akce SVATOVÁCLAVSKÉ HODY
KDY: 27. září - 1. října 
KDE: Dolní Bojanovice
ZA KOLIK: zdarma 

Tradiční krojované hody v Dolních Bojanovicích odstartuje páteční předhodová zábava. Následovat bude sobotní diskotéka na hřišti, kde zahraje DJ Buben. Hlavní program připadá na neděli. Lidé se mohou těšit na slavnostní mši svatou, průvod krojovaných pro stárky, taneční zábavu či přespolní sólo. K tanci a poslechu zahraje dechová hudba Lácaranka a cimbálová muzika Lália. Hody zakončí pondělní a úterní taneční zábavy pod zeleným.
O týden později, v neděli 6. října, se uskuteční ještě hodky s vinobraním, kdy se slavnostně otevře hora a začne vinobraní.