Hned sedmnáctkrát vyjížděli k popadaným stromům na silnice. „V Nedvědici na Brněnsku jsme odstraňovali ze silnice telekomunikační sloup. Zajistili jsme také uvolněné plechy na střeše bytového domu v Příměticích na Znojemsku a uvolněné stany v Nýrově na Blanensku," uvedl v sobotu ráno mluvčí krajských hasičů Petr Příkaský.

Silnice mezi Pavlovem a Dolními Věstonicemi na Břeclavsku.
Silnice u Věstonic je po letech průjezdná. Hrozí ale, že ji zase zavřou

Před půlnocí se i kvůli technickým problémům dostala do potíží čtyřčlenná posádka člunu na hladině vodní nádrže Nové Mlýny. Hasičům společně s vodními záchranáři se podařilo její člun přitáhnout ke břehu, posádka vyvázla bez zranění. 

Na jižní Moravě mohli mnohde jen bezmocně pozorovat blesky a poslouchat hromy. Výjimkou nebyly ani Hodonice u Znojma, kde jedna z obyvatelek zachytila fascinující podívanou na videu. Pořídila ho krátce po desáté hodině v noci.

"Bouře byla zvláště intenzivní asi pětatřicet minut. Vypadla nám elektřina," komentovala události Pavlína Rozsypalova. Nejsilnější byla podle ní bouře před půl jedenáctou v noci. "Byl silný vítr a opravdu intenzivní déšť. Musela jsem se kvůli tomu schovat," dodala.